Na 44 jaar komt er een einde aan Club Diana, seksclub bekend van de Tour de France

Na 44 jaar komt er een einde aan Club Diana, seksclub bekend van de Tour de France

Veel mensen kennen wel de dubbeldekker bus van Club Diana. Het bedrijf werd in 1978 opgericht als Sauna Diana door echtpaar Corrie en Frans Siemons. Op een steenworp afstand van de Belgische grens, maar daarin was Sauna Diana niet uniek. Wat Sauna Diana wel uniek maakte is de uitvinding van de rennersbus. Dat verhaal begon in de jaren tachtig, toen de club de plaatselijke wielervereniging sponsorde.

Frans en Corrie Siemons vonden het vreemd dat renners voor en na afloop van wielerwedstrijden vaak geen fatsoenlijke kleed- en douchegelegenheid ter beschikking hadden. Ze kochten een oude Engelse dubbeldekker, beschilderden de buitenkant met een sexy dame en verbouwden de binnenkant zodat de renners van de Sauna Diana-ploeg ontspannen aan een wedstrijd konden beginnen en na afloop konden douchen.

De dubbeldekker van Diana is al lang niet meer in gebruik als rennersbus, maar als reclameobject. Bij grensovergangen, popfestivals en tal van andere evenementen stond de dubbeldekker plotseling in de berm geparkeerd. Maar er gaat een einde komen aan Club Diana in Zundert. Nog twee weken en dan sluit de club Diana haar deuren. Dan komt er een einde aan de 44-jarige geschiedenis van deze priveclub, die toch in Nederland bekend is geworden door de wielrennersbus in de Tour de France.

Ruud Siemons, een van de eigenaren van de club, zegt dat er legaal geen geld meer te verdienen in de seksbranche. Volgens hem zijn er nog klanten genoeg, maar de vrouwen blijven weg. Het ontbreekt aan vrouwen die nog belasting willen betalen. Alles duikt weer de illegaliteit in, omdat daar meer te verdienen is en je zonder paspoort kunt werken. Dus mocht je met je vrienden nog een hele bonte avond willen beleven, dan moet je snel zijn. Of je pakt natuurlijk over de Duitse grens zo'n huis voor 99 euro inclusief drankjes. (Thumbnail via)

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties