nieuws 18-03-19Steve Stiffbone

Meerdere personen openen vuur in tram in Utrecht

Breaking nieuws uit Utrecht, want meerdere personen hebben rond 10.45 uur het vuur geopend in een tram bij het 24 oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Er is een grote politiemacht op de been en de politie meldt dat er meerdere gewonden zijn. De daders zijn ontkomen meldt de politie. Slachtoffers worden uit de tram gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat.  De politie houdt rekening met een terroristisch motief. Inmiddels gaan er ook een aantal video’s van de actie van de politie rond op social media.  Update 18.30: Zojuist is er tijdens een persconferentie bekend geworden dat de hoofdverdachte is aangehouden.

Niet 100 procent bevestigd, maar dit zou een foto van de dader zijn.

Foto vrijgeven van vermoedelijke dader. Het gaat om de 37-jarige man van Turkse afkomst genaamd Gökmen Tanis.

"Mocht dit een terreurdaad blijken, dan past daarop maar éen antwoord. En dat luidt dat onze rechtsstaat en onze democratie sterker zijn dan terrorisme we zullen niet wijken voor onverdraagzaamheid. Nooit." - Minister-president Mark Rutte

21-jarige Niels was ooggetuigen. Lees zijn verslag in het AD. ‘Hij schoot op die mensen die die vrouw hielpen’.

Het zou gaan om 3 doden en 9 gewonden aldus Burgermeester van Utrecht Jan van Zanen. 3 gewonden zouden er ernstig aan toe zijn.

Vanaf 3 minuut 8 seconden.

Aanhouding van de hoofdverdachte

Delen op WhatsApp

Bekijk 0 reacties

Facebook

Disqus