Lil' Kleine aka 'Pauper Kabouter' veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor mishandeling

Lil' Kleine aka 'Pauper Kabouter' veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor mishandeling

De rechtbank van Amsterdam heeft Lil Kleine veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. De rechter sprak vrijdag van "zinloos uitgaansgeweld". De rapper, die zegt onschuldig te zijn, gaat in hoger beroep. Hij is teleurgesteld in de uitspraak, zo laat zijn advocaat Nienke Hoogervorst weten.

Het slachtoffer werd op 6 december 2019 door Lil Kleine aka Pauper kabouter en twee andere mannen uit Boxtel mishandeld. Hij werd door de mannen vastgepakt, tegen het lichaam geschopt en in zijn gezicht geslagen of gestompt. Het Openbaar Ministerie had een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken tegen de rapper geëist.

De rechtbank vindt bewezen dat alle drie de mannen het slachtoffer samen hebben mishandeld. Een van de andere mannen is veroordeeld tot 120 uur werkstraf, de derde heeft een celstraf van 1 maand gekregen. De drie moeten een schadevergoeding van 500 euro betalen en ook de proceskosten van het slachtoffer vergoeden.

Camerabeelden

Tijdens de rechtszaak twee weken geleden werden camerabeelden van de nachtclub afgespeeld. Op een van die video's was onder meer te zien hoe de 27-jarige rapper en de twee andere mannen schoppende bewegingen maken terwijl het slachtoffer op de grond ligt. Die zegt kneuzingen, bloeduitstortingen en emotionele schade te hebben opgelopen door het incident.

Lil Kleine verklaarde eerder aan de politie dat hij de man had aangesproken omdat die tegen zijn verloofde Jaimie Vaes was aangelopen. De man zou daarop volgens de rapper "denigrerend en arrogant" hebben gereageerd. Lil Kleine zei hem niet te hebben aangeraakt en "niets strafbaars" te hebben gedaan. Via ANP. Thumbnail via.

Peter Pannekoek dropt 'Pauper Kabouter' als nieuwe naam voor Lil' Kleine

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties