Koning Willy grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia

Koning Willy grijpt in bij vraag over liefdesleven Amalia

Koning Willem-Alexander, omgedoopt tot Willy door LuckyTV, is vrijdagmiddag tijdens een gesprek met de pers op Paleis Noordeinde voor zijn dochter Amalia opgekomen toen hij vond dat een verslaggever te lang doorvroeg naar het liefdesleven van zijn dochter.

De prinses had dit duidelijk goed voorbereid op de eerste vraag van de verslaggever en dat was de vraag of Amalia gelukkig is in de liefde. De prinses had het volgende antwoord snel paraat: "Ontzettend gelukkig, want ik ervaar enorm veel liefde van de mensen om mij heen. Ik weet ook dat dat niet het antwoord op is waar u op doelt, maar dat hou ik liever voor mezelf. Maar ik beloof dat als er iemand serieus is, dat u de eerste bent die het hoort."

Amalia kwam er niet zo gemakkelijk van af, want de tv-verslaggever vroeg nog een door. Of haar antwoord betekende dat ze nu dus geen relatie heeft, wilde hij weten. Voor de koning het moment om in te grijpen. “Sorry, mijn dochter is 18”, zei hij. “Ze gaat studeren, ze begint net het leven uit te vinden. Ik hoop dat ze heel veel leuke mensen tegenkomt. U zal niet de eerste zijn die het als allereerste hoort en ook niet nummer twee, maar ik denk dat als mijn dochter de man vindt met wie ze uiteindelijk wil trouwen dat ze het op dat moment misschien tegen u zal zeggen.”

Op een volgende vraag van de verslaggever, of Amalia het lastig vindt dat ze tegenwoordig weleens in ‘de bladen’ staat, gaf de prinses weer zelf antwoord. “Het is lastig want dat waren wel momenten waarop ik dacht dat ik privé ergens was. Maar het hoort erbij en ik ben dankbaar voor de privacy die mij op andere momenten wél wordt gegund.”

Koning Willy grijpt in bij vraag over liefdesleven

Koninklijk gezin poseert voor de pers

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties