Jeugdgevangene Breda doodgeschoten in België: Video van vuurgevecht opgedoken tussen gevangene en politie

Jeugdgevangene Breda doodgeschoten in België: Video van vuurgevecht opgedoken tussen gevangene en politie

Een jeugdgevangene (21) uit de inrichting Den Hey-Acker in Breda is woensdagmiddag ontsnapt en in Belgie Doorgeschoten. Aan de ontsnapping ging een gijzeling vooraf. De Nederlander had twee medewerkers van de Bredase jeugdinrichting onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen in te stappen in zijn vluchtauto.

Terwijl de jongen buiten de muren van de inrichting aan het werk was, bleek dat hij op de een of andere manier in het bezit was van een vuurwapen. Hij dwong de twee personeelsleden in een auto te stappen. Het zou mogelijk kunnen gaan om een wagen van een van de gevangenismedewerkers.

Vlak over de grens met Belgie moesten de twee werknemers uit de auto stappen. Deze zijn fysiek ongedeerd, maar hebben wel wat heftigs meegemaakt.

De Nederlandse politie alarmeerde haar Belgische collega's tijdens de vluchtactie. Die achtervolgden de jongen tot bij het dorp Sint-Lenaarts, waar hij rond vier op een politieblokkade stuitte.

Beelden schietpartij opgedoken op Snapchat

De jongen schijnt toen als eerste op Belgische agenten te hebben geschoten. De politie beantwoordde toen het vuur en de jeugdgevangene werd dodelijk geraakt. Een getuige heeft het over zeker dertig schoten die zijn gelost. Waarom de jongeman in Breda vastzat, is onbekend. Een video van het vuurgevecht tussen de gevangene en de politie is opgedoken op Snapchat.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties