Het is niet waar dat huizen worden gebruikt door tanks als camouflage

Het is niet waar dat huizen worden gebruikt door tanks als camouflage

Je zou bijna vergeten dat het nog steeds bezig is, maar de oorlog in Oekraïne is nog in volle gang. De Oekraïners moeten steeds creatiever worden, want de Russen lijken ogen in hun rug te hebben. Op het Internet gaat er beelden rond dat ze iets hebben bedacht als goede camouflage voor een tank.. Je wilt immers niet direct doelwit zijn.

Er gaat daarom een video rond dat creatievelingen hebben bedacht om een huis als camouflage te nemen. Het lijkt net alsof je huis met 50 km/u over de weg gaat, maar het is natuurlijk een tank. Creatief? Zeker. Of het helpt? Mwah, dat valt nog te bezien. Maar een komisch plaatje is het wel. Een goed gevoel voor humor hebben ze wel, die Oekraïners. Tenminste als het uit deze oorlog zou komen...

Fact checkers hebben namelijk uitgezocht dat de beelden afkomstig zijn uit een video van een nieuwzender in Oekraïne die geplaatst is in september 2020. Uit die video wordt duidelijk dat een creatief persoon een auto heeft omgebouwd tot een soort huis op wielen. Kortom, creatief idee, maar dus niet uit deze huidige oorlog. Of het leger van Oekraïne moet ook deze beelden hebben en inmiddels toch tanks op deze manier inzetten.

Rijdend huis is geen tank

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties