Gewoon een aantal spelletjes om de gezellige feestdagen met je (schoon)familie wel leuk door te komen

Gewoon een aantal spelletjes om de gezellige feestdagen met je (schoon)familie wel leuk door te komen

De weken vliegen voorbij en dat heeft voor- en nadelen. Het voordeel is dat we snel beginnen aan de maand december en deze maand staat natuurlijk bekend als de maand met veel feestdagen. We noemen een sinterklaas, de kerstdagen en natuurlijk oud en nieuw. En dat is misschien ook het nadeel, want het kan zijn dat je verplicht bent om op te komen draven bij (schoon)familie. Maar daar gaan we je bij helpen!

Dit jaar is sowieso anders dan de voorgaande twee jaren, want je mag officieel weer de feestdagen doorbrengen met familie en vrienden. En daar moet je dan ook maar gebruik van maken en wel in de vorm van het spelen van spelletjes. We hebben 5 spelletjes op een rij gezet om de tijd tijdens de feestdagen die je verplicht met familie door moet brengen draagbaar te maken. Sowieso is het spelen van spelletjes leuk, dus je slaat twee vliegen in één klap.

Dus niet vergeten om alvast de spellen in huis te halen, zodat de voorpret van de feestdagen kan beginnen. Het zal je een heerlijk gevoel geven om te winnen van die vervelende oom, saaie schoonfamilie of om samen te werken met je lievelingstante.

Speel Ticket to Ride Europe tijdens oud en nieuw

Leg als eerste jouw treinroute neer en verzamel de meeste om je familie te verslaan in dit spel.

Van de steile rotsen van Edinburgh naar de zonverlichte dokken van Constantinopel en van de stoffige straatjes van Pamplona naar het winderige station van Berlijn. Ticket to Ride Europe neemt je mee op een nieuw treinavontuur door de grootste steden van Europa tijdens de eeuwwisseling. Waag je aan een reis door de donkere tunnels van Zwitserland? Ga aan boord van een veerboot over de Zwarte Zee? Of richt prachtige treinstations op in de grote hoofdsteden van de oude rijken? Jouw volgende stap maakt je misschien wel de grootste treinmagnaat van Europa! All Aboard! En niet vergeten om af en toe een oliebol op te peuzelen.

Gewoon een aantal spelletjes om de gezellige feestdagen met je (schoon)familie wel leuk door te komen
Klik op het plaatje om Ticket to Ride te bestellen

Een potje Exploding Kittens voor het gourmetten

Het te gekke kaartspel Exploding Kittens, dat een combinatie is van Russisch Roulette en schaken.

Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent. Eigenlijk is het spel heel simpel: wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: KABOEM! Exploding Kittens is bekend van de meest succesvolle Kickstarter campagne en zorgt gegarandeerd voor veel hilariteit.

Gewoon een aantal spelletjes om de gezellige feestdagen met je (schoon)familie wel leuk door te komen
Klik op het plaatje om Exploding Kittens in huis te halen

Laat je blufkunsten zien met Perudo

Ben jij de grootste bluffer? Laat het zien met Perudo! Perudo is een verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol spanning.

Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Perudo win je door het beste te bluffen en door goed te gokken wat de andere spelers hebben gegooid. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel!

Gewoon een aantal spelletjes om de gezellige feestdagen met je (schoon)familie wel leuk door te komen
Klik op het plaatje om snel Perudo zelf te spelen

Speel kaartspel Stella, het speelgoed van het jaar 2022

In het competitieve kaartspel Stella, van de makers van Dixit Universe, moeten spelers beelden interpreteren naar aanleiding van een gemeenschappelijk woord. Kies dezelfde kaart als de andere spelers om te winnen! Je moet risisco nemen, maar ook oppassen dat je niet in de val wordt gelokt. Heb jij het lef om de sterren achterna te jagen?

Bij Stella draait het om associaties bij ideeën en interpretaties bij beelden. Elke ronde moeten de spelers in het geheim verschillende Dixit kaarten aan één enkel willekeurig woord koppelen. Slaag je erin om dezelfde kaarten als de andere spelers te kiezen? Dan vorm je een 'vonk' die punten oplevert. Meer associaties leiden tot meer kansen op (super)vonken, maar wordt niet te hebberig.

De speler die de meeste associaties heeft, loopt het risico een boete te krijgen waardoor deze speler niet de meeste, maar de minste punten scoort! De spelers krijgen punten voor de gezamenlijk gekozen kaarten. Als je wilt winnen, moet je dus het lef hebben om boven de andere spelers uit te steken, maar dit brengt ook de nodige risico's met zich mee.

Degene die aan het einde van de vierde ronde de meeste punten heeft, wint het spel!

Gewoon een aantal spelletjes om de gezellige feestdagen met je (schoon)familie wel leuk door te komen
Zelf Stella spelen? Klik op het plaatje om te bestellen

Pandemic

In dit coöperatieve bordspel zijn de spelers leden van een elite team dat ten strijde trekt tegen vier bijzonder dodelijke ziektes. Jouw team reist over de hele wereld om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis en hulpbronnen op te doen om medicijnen te ontwikkelen. Lukt het jullie om de mensheid te redden?

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

In Noorwegen weten ze hoe je een feestje bouwt, maar wel met piepende oren

Noorwegen heeft een hoop moois te bieden. Bergen, fjorden, sneeuw in winter, leuke skigebieden, brunost en natuurlijk mooie S...

Ambtenaar gemeente Apeldoorn valt verslaggever Aryan Parsa aan als hij vragen stelt over camping

Aryan Parsa van PowNed wordt op verschillende klussen gestuurd door de redactie van de zender. Zo mag hij de ene keer Blogmam...

Gordon is piswoest op verslaggever Aran Bade, omdat deze hem labiel heeft genoemd

Iedereen weet dat Gordon op de schaal van 'labiel' een hele hoge score heeft, maar de 55-jarige zanger wil daar zelf niets va...

Heb je zo'n slak in je brievenbus, ook die diamond-python is niet niks

Nu kennen we allemaal wel de ietwat saaie Amerikaanse staat genaamd Wyoming, maar er is dus ook een Australische plaats genaa...

En daarom hebben mannen altijd een gat onder in hun onderbroek

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat je weleens last kan hebben van een gat onder in je onderbroek. Een raadsel natuurlijk h...

Lees meer