ADV: Hoppa handige checklist! 15 dingen die absoluut niet in je koffer mogen ontbreken!

ADV: Hoppa handige checklist! 15 dingen die absoluut niet in je koffer mogen ontbreken!

Eindelijk kun je afsluiten en hoef je een paar weken niet op je werk te verschijnen. Vakantie! Maar voordat je op de camping kunt gaat staan van een festival of uit gaat zwermen in Europa of ver daarbuiten moet je nog een klusje doen. Het inpakken of volproppen van je koffer. Maar, wat moet er allemaal mee op reis?

Waarschijnlijk ben jij ook het type dat op het laatste moment zijn koffer inpakt, dus kun je er op je vakantiebestemming weleens achter komen dat je wat essentieels bent vergeten. Daarom hebben wij een checklist gemaakt om te checken of je het belangrijkste in je koffer hebt zitten voor je ‘Vamos a la Playa’ of naar de festivalcamping gaat.

Mother of all Checklists: Wat zeker mee moet

1: Apple Air Tags.

Er zijn heel veel mensen die beginnen aan hun vakantie met een horrorverhaal. Zo zijn er lange rijen voor de douane bij Schiphol en ook bij andere vliegvelden in Europa. Komt ook nog eens bij dat de afhandelingsbedrijven van koffers een personeelstekort hebben of staken, dus je koffer kan weleens niet met je meegaan op vakantie of kwijt zijn. Ons advies is om een Apple Air Tag in je koffer te stoppen, zodat je altijd kunt zien waar je koffer is. Gewoon doen, bedank ons later.

2: Haringen

En dan bedoelen we niet die 'Hollandse Nieuwe' van de visboer op de markt, maar haringen om je tent op de festivalcamping lekker stevig mee vast te kunnen pinnen. Niets zo vervelend dan een ingezakte tent als je een van de standjes uit de Kamasutra aan het beoefenen bent.

3: Jungle Speed

Nee, geen één of andere synthetische drugs afkomstig uit de jungle van Colombia, maar een leuk kaartspel voor op de camping om het ijs met je buren te breken. Het spel werkt zo. Probeer zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Dit kan je doen door als eerste de totem te grijpen indien de vorm van de figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Extra uitleg nodig? Kijk dan hier en nog niet in huis? Klik dan hier.

4: Lucifers

Handig voor het aansteken van de bbq of de veertig citronella kaarsen om en rond je tent tegen die vervelende muggen, maar ook geschikt om kleine vakantievondsten in te bewaren. Voor de echte creabea's onder ons: leuke kunstwerkjes van te maken. Om of even op het toilet aan te steken als je een grote boodschap hebt gedaan. Schijnt dat het daarna minder stinkt.

5: Condooms

Natuurlijk neem je condooms mee, want je wilt immers niet gelijk vastzitten aan een tijdelijke scharrel doormiddel van een kind. En dit geldt ook voor de vaders die al tien jaar getrouwd zijn, want je weet maar nooit wie je tegenkomt op de disco van de camping als je vrouw eerder naar huis is gegaan. Ook zijn condooms erg handig voor het drooghouden van je telefoon. Dat werkt zo. Pak een telefoon, stop deze in een condoom en hoppa, je kunt gewoon met je telefoon gaan zwemmen. Vind je dit laatste misschien toch een beetje ‘apart’? Er zijn ook handige tasjes waarin je je telefoon waterdicht af kunt sluiten en mee kunt nemen tijdens het zwemmen.

6: Perudo

ADV: Hoppa handige checklist! 15 dingen die absoluut niet in je koffer mogen ontbreken!
Klik op het plaatje om Perudo in huis te halen

Gaan je rugharen rechtovereind staan bij het idee van creabea acties met lucifers? Duh! Perudo Jumbo is ook veel leuker om je dag aan te besteden. Perudo is een eenvoudig en snel dobbelspel vol bluf en spanning. Iedere speler krijgt een dobbelbeker met vijf dobbelstenen in de bijhorende kleur. De spelers bekijken het resultaat van hun worp, zonder dat de andere spelers dit kunnen zien. De startspeler doet een eerste bod waarbij hij gokt hoeveel dobbelstenen er van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. En de volgende speler kan dan drie verschillende acties ondernemen. Overbluf jij jouw tegenstander of toch maar niet? Perudo is chaos in een bakkie! Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan even hier. Oh ja! Perudo kun je vanaf nu ook met grote groepen spelen door de nieuwste versie: Perudo Jumbo. Perudo haal je snel in huis via deze link.

7: Mobiele hotspot

Ja binnen Europa kun je online gaan op je mobiel, maar jij als grootverbruiker van data wil natuurlijk niet voor de verrassing komen te staan dat je bundel op is en dat de maand nog lang niet afgelopen is. Dan is het zeker verstandig om een mobiele hotspot aan te schaffen en in je vakantieland een prepaid simkaartje te kopen, zodat je altijd online bent en dit niet van je eigen bundel afgaat. Sommige van die mobiele hotspots hebben ook de functie dat ze het Wifi signaal kunnen delen en dat is weer handig als je meer 1 inlogcode van de wifi hebt gekregen, maar je hebt 5 apparaten bij je die ook aan het wifi signaal willen slurpen.

8: Schep

Mocht de nood nou hoog zijn en de rijen voor de wc's vergelijkbaar met die van Schiphol of een andere luchthaven in Europa? Dan kan een goede schep geen overbodige luxe zijn. Onder het motto van 'Back to basics' is het in zo'n geval verstandig om een stevig gat te graven, om zo je eigen privé plee te fixen.

Extragratis Tip: graaf dat gat niet achter je eigen tent, als het gaat broeien kan het nogal gaan meuren. Zonde van je welverdiende vakantie vind je niet? Vergeet ook geen toiletpapier mee te nemen als je geen echte woudloper bent.

9: Throw Throw Burrito

Natuurlijk moet je een grappig partyspel bij de hand hebben. Zo’n spel waar over jaren nog nagepraat wordt. En Throw Throw Burrito checkt alle vinkjes aan. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Het spel is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en het mooiste… speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Zeker als je na een festival op de camping weer terug bent en je eigenlijk moet gaan slapen, gaat die spel de grappige video’s opleveren waarmee je eindelijk eens viraal gaat op Tik Tok.

10: Boombox

Natuurlijk heb je altijd muziek bij de hand nodig, dus vergeet niet om een zogenaamde Boombox mee te nemen. Tegenwoordig je deze in niet al te grote formaten, maar waar wel een geluid uit komt waar je U tegen zegt. Ook handig om je vrienden ’s ochtends mee wakker te maken op de dag van vertrek, want wakker worden is dan altijd een hele uitdaging. Niet vergeten om een gedeelde Spotify-lijst aan te maken, zodat iedereen daar zijn favoriete nummer in kan droppen.

11: Pincet

Vooral eentje voor de dames, want een pincet is niet alleen handig om je liezen (en andere plekken) te ontdoen van die ellendige ingegroeide haren, maar ook ideaal voor het tackelen van een splinter of angel van een boos insect.

12: Poetry For Neanderthals

ADV: Hoppa handige checklist! 15 dingen die absoluut niet in je koffer mogen ontbreken!
Klik op het plaatje om meer te weten komen over Poetry For Neanderthals

Ook een leuk spel op vakantie is Poetry For Neanderthals. Dit is een kaartspel waarbij spelers punten verdienen door hun teamgenoten woorden en zinnen te laten raden. Er zit alleen één addertje onder het gras, de spelers mogen alleen woorden met slechts één lettergreep gebruiken. Als ze woorden gebruiken met meer dan één lettergreep, dan mag het andere team hen slaan met een opblaasbare knuppel. Je tegenstander gewoon een knal uitdelen omdat het kan, mag wat ons betreft ook - het is alleen niet helemaal volgens het reglement. Het team met de meeste punten wint! We hadden je natuurlijk al met slaan met opblaasbare knuppel, dus in huis halen als je dat nog niet hebt.

13: Blarenpleisters

Bestaat er iets vervelenders dan bloedende hielen na een dag wandelen met je nieuwe bergschoenen? Vast, je zeurende schoonmoeder bijvoorbeeld. Maar blaren behoort zeker tot de top tien k*tste situaties tijdens een vakantie. Overigens zijn blarenpleisters voor je vriendin ook mega handig als nipple covers onder een doorschijnend jurkje. Pas wel op met het verwijderen van de plakkers na gebruik. Bij te hard trekken, trek je zo je tepel aan flarden.

14: Vliegenmepper

Handig tegen vliegen, muggen of andere ongedierte, maar ook leuk om de verbrande billen van je vrienden of partner van die avond.

15: Exploding Kittens

Spelletjes spelen hoort erbij op vakantie en dus mag Exploding Kittens ook niet ontbreken in je koffer. De bedoeling van het spel is om niet opgeblazen te worden door de Exploding Kitten kaart en daar heb je geduld, concentratie en een goed gevoel voor foute, verwrongen humor voor nodig. Toch wel een aantal zaken die of beter of juist minder goed gaan op vakantie, waardoor dit spel zeker een leuke uitdaging is om de avond door te komen voordat je weer een dansje gaat wagen of een drankje gaat doen in clubs met namen als Bumpers of Amnesia Chersonissos.

Thumbnail via Pixabay.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

Deze gast is wel heel erg goed in 30 seconds

30 seconds is een leuk spelletje voor als je de tijd moet doden. En zoals bij elk spel, is er altijd wel iemand die net iets...

Le Grand Splatch in Parc Astérix doet zijn naam eer aan

Op ongeveer een uurtje van het centrum van Parijs ligt de plaats Plailly, maar nog veel belangrijker, in deze plaats is een a...

Arrestatieteam rijdt Alex Soze klem en houdt hem aan voor poging tot zware mishandeling

Het was eigenlijk een beetje stil rond Alex 'Alles kan kapot' Soze, maar daar gaan we weer. Donderdagmiddag heeft een arresta...

Familie geterroriseerd door carjackers die auto met kinderen wilde meenemen

Een gezin uit Jackson, Mississippi werd afgelopen vrijdagavond geterroriseerd door twee carjackers. Eén van de daders vuurde...

Joost Klein’s volgende nummer 1-hit wordt ‘Luchtballon’

Joost Klein is de hitsensatie van dit moment. In Zweden werd het niks met ‘Europapa’, want Joost blijkt ook een beetje een op...

Lees meer