Formule 1 beeld van Viaplay en commentaar van Olav Mol via Grand Prix radio app werkt echt

Formule 1 beeld van Viaplay en commentaar van Olav Mol via Grand Prix radio app werkt echt

Vandaag de kwalificatie van de GP van Bahrein even voor de klok van 16.00 uur en morgen om eveneens om 16.00 uur kunnen de Formule 1 liefhebbers gaan kijken naar de race. En dat zal even wennen zijn, want de beelden en het commentaar zijn niet meer te vinden op het oude vertrouwde Ziggo. Nee, de beelden komen van Viaplay en zij hebben besloten om Olav Mol niet mee te nemen.

Maar de mensen die liever naar Olav Mol als commentator luisteren hoeven niet te treuren, want we hebben je van de week ook uitgelegd hoe je doormiddel van een slider in de vernieuwde Grand Prix Radio-app toch kunt luisteren naar het commentaar van Olav Mol. En dat werkt dus echt. Geniaal!

Gelijk zetten met een slider

In de vernieuwde Grand Prix Radio-app is een nieuwe functie te vinden waarmee je de beelden op je scherm gelijk kunt leggen met het commentaar van Olav Mol. Dit gebeurt met een zogenaamde 'slider'. Het werkt als volgt: als je naar een willekeurige TV-bron kijkt stem je met de app precies af dat het racecommentaar gelijk komt te liggen met de beelden. Zo voorkom je dat je mogelijk al eerst te horen krijgt dat er bijvoorbeeld iemand crasht nog voordat je de beelden daarbij te zien krijgt, of andersom.

De slider is herkenbaar vormgegeven, zoals bij bijvoorbeeld Spotify. Dit is voor iedereen herkenbaar en makkelijk bruikbaar. Belangrijk is dat je in de app van Grand Prix Radio bijtijds de slider opstart, zo kan je een buffer opbouwen waardoor het synchroniseren uiteindelijk dus mogelijk is. Het meest ideale zou zijn om vijf minuten voor aanvang van de Formule 1-uitzending de app al aan te zetten om zo die buffer op te kunnen bouwen. Olav Mol zal vervolgens ook duidelijk (in de opwarmronde én voor de lampen uit gaan) in zijn commentaar aangeven wat er op dat moment te zien is. Het is aan de racefan om zo creatief om te gaan met het gelijk leggen van audio en beeld.

Ook zien: Commentaar van Olav Mol voorzien van soundtrack van The A-Team

Max Verstappen breekt even in bij Olav Mol

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties