bommetje 12-09-18Steve Stiffbone

Een kijkje in de restanten van Steinkohle 1301, de nazi-fabriek van de dood

In de streek van Caumont in het Franse Normandie zijn er kalkgrotten. Een natuurlijk systeem met meer dan 22 kilometer aan tunnels, vaak meer dan 20 meter onder de grond. Niet verwonderlijk dat de Duitsers deze locatie kozen om een wapenfabriek te laten bouwen voor hun V2 raketten. Ze hebben een enorme constructie gebouwd die op zich al duizenden mensenlevens heef gekost om te bouwen.

Foto via.

De geallieerden hebben het gebied plat gebombardeerd, maar men kon nooit tot aan de fabriek zelf komen. De bestorming van de stranden in Normandie hebben ervoor gezorgd dat het complex nooit in gebruik werd genomen en ondertussen heeft de overheid alle toegangen laten verzegelen. De restanten van de fabriek, die als codenaam Steinkohle 1301 heeft gekregen, zijn er nog altijd te vinden. Diep in de grotten en onder de grond, maar betonrot en de watersijpeling hebben ervoor gezorgd dat het geheel op instorten staat.

Foto via.

Illegaal en gevaarlijk dus om hier een kijkje te gaan nemen, maar dat is precies wel wat Mister C heeft gedaan. Zijn hele verhaal van deze trip kun je hier lezen en de video van het avontuur bekijk je hieronder.

Delen op WhatsApp

Bekijk 0 reacties

Facebook

Disqus