Dus toch zeker: Vandaag Inside vanaf maandag 16 mei weer te zien op de buis

Dus toch zeker: Vandaag Inside vanaf maandag 16 mei weer te zien op de buis

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Vandaag Inside volgende week weer op de buis zou verschijnen, inclusief Johan Derksen, Wilfred Genee en Rene van de Gijp. Waarschijnlijk had Johan voor zijn beurt gepraat in een interview aan het Algemeen Dagblad, want Talpa kwam niet veel later naar buiten met het bericht dat een terugkeer nog voorbarig zou zijn. Vandaag is dat wel echt bekend gemaakt dat Vandaag Inside vanaf maandag 16 mei weer te zien zal zijn op SBS6.

Directeurtje over het steunen van Johan

Marco Louwerens, directeur TV: “Naar aanleiding van de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan. We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver. Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij. Vandaag Inside blijft een programma waar onder andere discussies en gesprekken over uiteenlopende (gevoelige) thema’s in de openbaarheid gevoerd worden.”

Ophef over kaarsverhaal van Johan Derksen

Eind april ontstond er ophef over het programma, omdat Derksen een anekdote had verteld van zo'n 50 jaar geleden. Hij zou in die tijd toen hij nog bij Veendam voetbalde een bewusteloze vrouw met een kaars hebben gepenetreerd. Later zwakte hij het verhaal af dat alleen de kaars rechtop tussen de benen van de dame is gezet. Sponsoren zette de samenwerking met het programma stop en Johan weigerde om excuses aan te bieden aan alles en iedereen die daarom schreeuwde.

Nederland omarmt terugkeer Vandaag Inside

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties