De beste muziekapps: een vergelijking voor online luisterplezier

De beste muziekapps: een vergelijking voor online luisterplezier

De dag is leuker met een goede tune. Als je ‘s ochtends in de auto stapt naar werk, is dat een heel stuk leuker als je je favoriete nummer op de achtergrond hebt staan. Dat geklets op de radio is niks voor jou, je wilt een lekker upbeat nummer om even wat leven in de brouwerij te brengen voordat je begint aan een lange werkdag. Gelukkig zijn er streamingdiensten voor muziek. Deze muziekapps geven je overal en altijd toegang tot de beste nummers ter wereld. Super simpel, maar je moet wel nog even weten welke app je moet kiezen. Volgens onderzoek van ExpressVPN zijn dit de beste muziekapps van het moment.

Spotify

Spotify staat bij uitstek bovenaan deze lijst, omdat het de meest geliefde keuze is. En we snappen waarom. Spotify is super makkelijk in gebruik en is een van de weinige muziekapps met een gratis versie. Natuurlijk heeft de betaalde versie wel heel veel handige voordelen zoals geen advertenties, Smart Shuffle en oneindige afspeellijsten. Spotify kan dus via Smart Shuffle aanbevelingen doen op basis van de muziek die je leuk vindt. En hier zitten echt wel wat goede suggesties tussen. Ideaal om je afspeellijst helemaal af te maken.

Apple Music

De tweede plaats gaat naar Apple Music. Wat betreft functionaliteiten is er weinig verschil. Het uiterlijk van het programma is wel heel anders. Of je Apple Music of Spotify fijner vindt, is met name afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en smaak. Maar helaas kun je daar alleen achter komen als je een iPhone hebt, Apple Music werkt namelijk niet met Android.

Youtube Music

Een app die geen onderscheid maakt tussen Apple en Android is Youtube Music. Het platform Youtube ken je vast en zeker. Youtube als streamingdienst is nog relatief nieuw, maar daarom zeker niet minder fijn en gebruiksvriendelijk. Het leuke aan Youtube is dat je niet alleen de muziek kan luisteren, maar ook de videoclip erbij kunt bekijken. Dat is voor de echte fans natuurlijk best een reden om voor Youtube Music te kiezen.

Deezer

Deezer is misschien een minder grote naam in vergelijking met de drie giganten hierboven, maar toch heeft deze app ook veel voordelen. Deezer heeft een enorme catalogus met de laatste albums en nummers van de beste artiesten in alle genres die je je maar kunt bedenken. Ook bij Deezer kun je terecht voor gepersonaliseerde afspeellijsten en aanbevelingen op basis van je favoriete nummers.

Tidal

Tidal ken je misschien van Jay-Z. Hij is namelijk de oprichter van dit exclusieve platform. En als we zeggen exclusief dan bedoelen we dat ook. Tidal onderscheidt zich door superscherpe audiokwaliteit en toegang tot exclusieve behind-the-scenes content van je favoriete artiesten. Als je echt altijd op de hoogte wilt zijn, is Tidal de juiste keuze voor jou. Met deze apps hoef je helemaal niks te missen van je favoriete artiesten. Met zoveel opties is kiezen niet altijd makkelijk, maar nu je weet wat elk platform te bieden heeft ben je al een stap dichterbij. (Thumbnail via)

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties