Beelden vanaf tribune waarin te zien is hoe Formule 1 coureur Zhou tegen hekken knalde

Beelden vanaf tribune waarin te zien is hoe Formule 1 coureur Zhou tegen hekken knalde

Over de Grand Prix van Groot-Brittannië Zal nog veel nagepraat worden en het gesprek van de dag is de horrorcrash waarbij Zhou Guanyu en Alexander Albon gelukkig ongedeerd zou gebleven. Het is maar goed dat de halo is ingevoerd, want dat heeft zeker het leven van Zhou gered.

George Russel raakte de controle kwijt over zijn Mercedes en ramde vol de zijkant van de auto van Zhou. Deze werd ondersteboven geduwd en ging op hoge snelheid door de grindbak. Vloog daarna over de bandenstapel heen en knalde tegen de hekken.

Het duurde even voordat de hulpdiensten de Chinees konden bevrijden uit het wrak, wat tussen een stapel banden en het hekwerk lag ingeklemd. Zhou werd direct per brancard afgevoerd naar de medische post op het circuit. En daar kwam al vrij snel de mededeling dat Zhou bij bewustzijn was, kon praten en geen breuken had opgelopen. Later was Zhou ook weer op beelden op het circuit te zien. Deze beelden zijn ook van de tribune en laten zien hoe Zhou tegen de hekken knalde. Via.

Het gat waartussen Zhou geklemd zat is echt niet groot

Demonstranten van het circuit gesleept

Terwijl de rode vlag werd uitgehangen voor de zware crash van Guanyu Zhou, zagen demonstranten hun kans schoon en betraden het circuit. Daar werden ze ook weer van af gesleept.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties