Beelden van rennende mensen in Erasmus MC net voor het schieten

Beelden van rennende mensen in Erasmus MC net voor het schieten

28 september 2023, de dag dat een 32-jarige man uit Rotterdam waarschijnlijk op twee verschillende plaatsen heeft geschoten en slachtoffers heeft gemaakt. De verdachte werd aangehouden onder het helikopterplatform van het Erasmus MC. De persconferentie is inmiddels geweest en daar heeft de politie gemeld dat er twee mensen om het leven zijn gekomen bij de schietpartijen. Het gaat om een 39-jarige vrouw en een 46-jarige docent van het Erasmus MC.

De schutter opende donderdag eerst het vuur in een huis aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-West. De politie meldde aanvankelijk dat daar twee mensen zwaargewond raakten.

Nu meldt de politie dat daar een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter zijn neergeschoten. De vrouw is overleden, de dochter is zwaargewond geraakt.

Later opende dezelfde schutter het vuur in een leslokaal van het Erasmus MC, een universitair medisch centrum dat verbonden is aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De school ligt op ruim een kilometer van het huis waar het eerste incident was. De schutter schoot daar de 46-jarige docent dood.

Ondertussen duiken er steeds nieuwe video's op van mensen die doodsangsten hebben uitgezeten in het Erasmus MC. Deze beelden zijn ook opgedoken en volgens het bijschrift is dat net voor het schieten. Is dat een kogelschot wat je hoort in de video? De politie houdt om 18.45 uur een persconferentie over de situatie. Onderzocht wordt op dit moment nog of er meer slachtoffers zijn gevallen in het Erasmus MC. Via WhatsApp (06 590 590 72)

Explosie op plaats eerste schietpartij in Rotterdam

In een pand aan het Heiman Dullaertplein in Rotterdam-Delfshaven is geschoten. Dat bevestigt de politie. Daarbij is in ieder geval één persoon overleden, meldt een verslaggever van RTV Rijnmond. De politie kon dit nog niet bevestigen.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties