77-jarige man schiet in Panama 2 klimaatactivisten dood die weg blokkeerden

77-jarige man schiet in Panama 2 klimaatactivisten dood die weg blokkeerden

Op de bres springen voor het klimaat is levensgevaarlijk en daar kunnen twee klimaatactivisten in Panama dan ook niet meer over meepraten. Deze activisten waren bezig met het blokkeren van een snelweg en werden door de 77-jarige Kenneth Darlington, een gepensioneerde advocaat, in koelen bloede doodgeschoten. De dader werd na zijn daad aangehouden.

Activisten zijn al weken lang met een protest bezig tegen de verlenging van het exploitatiecontract voor de grootste kopermijn van Midden-Amerika door het Canadese bedrijf First Quantum Minerals (FQM). Ze zijn bezorgd over de impact op het milieu en de wettigheid van het contract. Ook dinsdag werd opnieuw actie gevoerd.

De demonstranten blokkeerden deze keer de snelweg die Panama met de rest van Midden-Amerika verbindt. Er waren veel cameraploegen aanwezig ter plaatse om verslag te doen van de demonstratie.

Op sociale media gaan beelden rond waarop te zien is hoe de 77-jarige Kenneth Darlington op de klimaatactivisten afstapt en tijdens een discussie plots een vuurwapen trekt. Volgens lokale televisiezender TVN was te horen hoe de man tijdens het uitstappen tegen tegen medepassagier zei: "Dit stopt vandaag.” Darlington zwaait het geweer nog even in het rond en opent vervolgens het vuur.

Een van de demonstranten, Abdiel Diaz, stierf ter plekke. De andere demonstrant, Ivan Rodrigruez, overleed in het ziekenhuis. Ze werkten allebei als leerkracht. Darlington werd ter plaatse gearresteerd en is inmiddels aangeklaagd voor moord en illegaal wapenbezit. Let op, de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

thumb vk 77 jarige man schiet in panama 2 klimaatactivisten dood die weg blokkeerden
Op plaatje klikken om de beelden te bekijken.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties