6x inspiratie voor het ontwerpen van merchandise

6x inspiratie voor het ontwerpen van merchandise

Je eigen brand opgestart? Dan is originele merchandise altijd een coole manier om meer in de spotlights te komen staan. Ontwerp iets wat verder gaat dan simpele mokken of T-shirts om op die manier écht op te vallen. Bovendien zit de kunst hem in het vertegenwoordigen van je merk en het opbouwen van een sterke connectie met je doelgroep. Nood aan tips? Lees dan snel verder.

1. Customizable merchandise

Bied je fans de mogelijkheid om je merchandise aan te passen en een persoonlijk accent toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan T-shirts met beschrijfbare vlakken, waar je een eigen creatief ontwerp kan toevoegen of maak het mogelijk om de kleuren van de items zelf te kiezen. Zo helpen fans mee aan het uiteindelijke ontwerp van de spullen die ze kopen.

2. Limited edition collector's items

Creëer een gevoel van exclusiviteit door beperkte oplages uit te brengen. Denk aan speciale edities van je merchandise met unieke kenmerken, gesigneerde exemplaren of zelfs genummerde items. Deze collector's items zullen niet alleen erg populair zijn, maar ook een gevoel van waarde toevoegen.

3. Functionele merchandise

Ga verder dan de gebruikelijke T-shirts en overweeg merchandise die fans écht kunnen gebruiken. Denk aan items zoals herbruikbare waterflessen, opvouwbare tassen of functionele accessoires. Hiermee integreer je je merk in hun dagelijks leven, waardoor ze er op regelmatige basis aan herinnerd worden.

4. Interactieve augmented reality (AR) merchandise

Voeg een moderne twist toe aan je merchandise met augmented reality. Ontwerp T-shirts, stickers of posters die bij het scannen met een AR-app tot leven komen. Zo bied je je fans een unieke ervaring die hen voor altijd bij blijft.

5. Duurzame en milieuvriendelijke merchandise

Duurzaamheid is een topic dat momenteel erg populair is. Niet onlogisch, want het is beter voor je portemonnee, terwijl je bijdraagt aan een betere planeet. Verwerk het daarom in je merchandise door bijvoorbeeld te kiezen voor milieuvriendelijke materialen en productieprocessen. Overweeg biologisch katoen, gerecycled materiaal of zelfs composteerbare verpakkingen. Het is de ideale manier om te tonen dat je rekening houdt met het klimaat.

6. Artiestensamenwerkingen

Werk tot slot samen met lokale kunstenaars of bekende artiesten om unieke merchandise te creëren. Laat hun creativiteit de vrije loop op T-shirts, flyers of limited edition items. Deze collabs voegen artistieke waarde toe en trekken misschien zelfs nieuwe doelgroepen aan.

Innovatie en creativiteit zijn de sleutels tot het ontwerpen van merchandise die opvalt. Overweeg deze zes ideeën als inspiratie om unieke en items te creëren die zowel je merk versterken als een diepe connectie met je publiek tot stand brengen Luister naar de feedback van je fans en blijf experimenteren om een blijvende indruk achter te laten. (Thumbnail via Pixabay)

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

Monica Geuze vertelt over stalker die haar berichten stuurt uit inrichting

Hoge Bomen vangen veel wind en soms zit daar wind tussen waar je eigenlijk helemaal niets mee te maken wilt hebben. Wij kunne...

Voorronde van de Miss Polen verkiezing is nog wel leuk om naar te kijken

Missverkiezingen, in deze woke tijd zijn er mensen die dat achterhaald en seksistisch vinden. Anderen vinden weer dat er te v...

Baby ziet voor het eerst iemand met een baard

Baby Griffin is 6 weken oud en heeft nog nooit iemand met een baard gezien. Tot dit moment en dan moet Griffin toch even goed...

Binnenvaartschepen geven elkaar een frontale kus op de Waal

Je zou denken dat de Waal in Nijmegen wel breed genoeg is om twee schepen te laten passeren, maar soms lukt dat niet. En dat...

Enzo Knol maakt video dat baby nog niet is geboren na nieuwsbericht dat baby al wel is geboren

Enzo Knol heeft niet echt zijn week, terwijl er wel echt geluk voor hem en zijn vriendin Myron Koops staat te wachten, want M...

Lees meer