5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 46 van 2022)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 46 van 2022)

De streamingdiensten weten heel erg goed hoe ze nieuwe series en films onder onze aandacht moeten brengen. Alleen vergeten ze dat ze ook heel erg veel goede series in hun archief hebben staan. Series en films die je ook zeker gezien moet hebben. Deze series zijn van onze radar verdwenen en dat is toch soms wel een nadeel als je aan een nieuwe serie of film wil beginnen en je dus iets kiest wat je minder leuk vindt dat iets wat in het archief is verdwenen.

Maar dat hoeft helemaal niet, want in samenwerking met Streamwijzer zetten wij wekelijks 5 parels van Netflix, HBO Max en Disney+ op een rijtje.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 46 van 2022)

5. Des (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Series over seriemoordenaars zijn sinds het grote succes van Dahmer steeds populairder. Daarom tippen we hier Des. Deze Britse miniserie vertelt het verhaal van de Schotse seriemoordenaar Dennis Nilson. Tussen 1978 en 1983 was hij verantwoordelijk voor de dood van minstens vijftien jonge mannen, maar lang was niet duidelijk of dat alle slachtoffers waren. Als Dennis wordt opgepakt is hij bereid om zijn verhaal te doen. Hij kan zich de namen van zijn slachtoffers alleen niet meer herinneren, waardoor de zoektocht van de politie steeds lastiger wordt. De hoofdrol in deze serie wordt gespeeld door David Tennant, die je kunt kennen van Broadchurch.

Bekijk direct Des op HBO Max

4. Love in the Villa (film, 2022) – Netflix

Een jonge vrouw vertrekt na haar pijnlijke relatiebreuk in haar eentje naar het romantische Verona. Daar blijkt dat de villa waarin ze zou verblijven dubbel geboekt is. Ineens moet ze haar onderkomen delen met een cynische Britse man. Terwijl ze elkaar de deur uit proberen te werken, slaan de vonken uiteraard over. Heerlijk verstand-op-nul-vermaak! De hoofdrollen worden gespeeld door The Umbrella Academy-ster Tom Hopper en The Vampire Diaries-actrice Kat Graham.

Bekijk direct Love in the Villa op Netflix

3. High Fidelity (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op Disney+ vind je de serie High Fidelity. De naam komt je misschien bekend voor; in 2000 verscheen er namelijk een film die ook zo heette. Beiden zijn gebaseerd op de gelijknamige roman van Nick Hornby uit 1995. Het draait om Rob Brooks, een ontevreden platenzaakeigenaresse in Brooklyn, die haar oude relaties ophaalt door muziek en popcultuur terwijl ze zich ook in een nieuwe romance stort. Vooral het spel van hoofdrolspeelster Zoë Kravitz werd geprezen.

Bekijk direct High Fidelity op Disney+

2. Instinct (film, 2019) – HBO Max

Topacteurs Carice van Houten en Marwan Kenzari, die beiden ons kikkerlandje ontstegen zijn en furore maken in het buitenland, spelen de hoofdrollen in Instinct. De film werd geregisseerd door Halina Reijn, die met haar horrorkomedie Bodies Bodies Bodies ook de grens overgestoken is. Instinct neemt ons mee naar een tbs-kliniek, waar een psychologe een bijzondere connectie krijgt met een van haar patiënten. Wat volgt is een intrigerend machtsspel waarin het niet duidelijk is wie wie verleidt.

Bekijk direct Instinct op HBO Max

1. Matriarch (film, 2022) – Disney+

De laatste verborgen parel die we je deze keer tippen is Matriarch op Disney+. In deze gloednieuwe horrorfilm volgen we Laura, die bijna overlijdt na een overdosis en besluit terug te keren naar haar moeder. Ze verwacht daar geconfronteerd te worden met haar persoonlijke demonen, maar vindt in haar ouderlijk huis vooral echte…

Bekijk direct Matriarch op Disney+

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties