5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 44 van 2022)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 44 van 2022)

Alle streamingdiensten zijn constant bezig om ons te laten weten wat hun nieuwste en meest bekeken films en series zijn. Helaas verdwijnen daardoor de grootste aanraders vaak van je radar. En dat is toch soms wel een nadeel als je aan een nieuwe serie of film wil beginnen en je dus iets kiest wat je minder leuk vindt dat iets wat in het archief is verdwenen.

Maar dat hoeft helemaal niet, want in samenwerking met Streamwijzer zetten wij wekelijks 5 parels van Netflix, HBO Max en Disney+ op een rijtje.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 44 van 2022)

5. Marianne (serie, 1 seizoen) – Netflix

De Franse serie Marianne is misschien wel de spannendste titel die je op Netflix gaat vinden. Een goede graadmeter is dat deze serie dé horrorkoning, Stephen King natuurlijk, tot een van zijn fans mag rekenen. Dat belooft in ieder geval al veel goeds! Het draait om horrorverhalenschrijfster Emma, die besluit terug te keren naar haar geboorteplaats. Eenmaal daar ontdekt ze dat een duister personage uit een van haar boeken tot leven is gekomen.

Bekijk direct Marienne op Netflix

4. Werewolf by Night (korte film, 2022) – Disney+

Disney+ heeft in verband met Halloween de special Werewolf by Night gelanceerd. In deze korte film van de Marvel Studios volgen we een groep monsterjagers. Zij komen na de dood van hun leider in een dodelijke competitie terecht waarin het grote doel is om een onbekend monster te doden. Marvel-fans zullen even moeten schakelen, want dit is een hele andere stijl dan je van de filmstudio gewend bent. Zo is de special bijna volledig in zwart-wit gefilmd, waardoor het doet denken aan oude horrorfilms uit de jaren dertig en veertig. Interessant!

Bekijk direct Werewolf by Night op Disney+

3. The Outsider (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Over Stephen King gesproken, op HBO Max vind je The Outsider, naar een van de boeken van deze bestsellerschrijver. We volgen hierin het onderzoek naar de moord op een jonge jongen. Een verraderlijke bovennatuurlijke kracht lijkt zich te bemoeien met dit onderzoek, waardoor het steeds gecompliceerder wordt. Deze serie is gemaakt door Richard Price, die eerder ook al het fenomenale The Wire maakte. Dit leidt tot een serie die een 7,7 op IMDb ontvangt en ook door critici goed ontvangen wordt.

Bekijk direct The Outsider op HBO Max

2. Ready or Not (film, 2019) – Disney+

Ready or Not is een heerlijke verstand-op-nul-horrorfilm die je nu op Disney+ vindt. We volgen het huwelijk van Grace (Samara Weaving), die zelf geen familie heeft en dus blij is met het grote gezin van haar rijke vriend. Althans, tot de bruiloft… Het is binnen de kersverse schoonfamilie namelijk traditie dat er daarna een spelletje gespeeld moet worden, en deze keer blijkt dit verstoppertje te zijn. Dit betekent dat Grace zich moet schuilhouden voor haar nieuwe familieleden—die op hun beurt proberen haar te vermoorden.

Bekijk direct Ready or Not op Disney+

1. Follow Me (film, 2019) – HBO Max

De laatste spannende film die we je aanraden is Follow Me. In het rijtje van alle films over escape rooms die de laatste tijd verschenen zijn, is dit een hele leuke. We volgen populaire vlogger Cole (Keegan Allen), die een tripje naar Rusland boekt. In Moskou wordt hij uitgenodigd om samen met zijn vrienden een van de meest exclusieve escape rooms ter wereld spelen. Als ze aan het spelen zijn, blijken de grenzen tussen social media en het echte leven steeds meer te vervagen. Al snel moet Cole er alles aan doen om de escape room levend te verlaten.

Bekijk direct Follow Me op HBO Max

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties