5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 39 van 2022)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 39 van 2022)

Tegenwoordig is het plannen van je series toch ook wel een echte bezigheid geworden. Zo moet je weten wat er nu speelt en wat je moet zien, zodat je zelf weet wat er op de 'polaroid pictures' van seriemoordenaar Jeffrey Dahmer is te zien, maar ook aan welke serie en film je moet beginnen als je er weer eentje hebt afgekeken.

En omdat veel goede series in het archief verdwijnen van de streamingdiensten is een wekelijks overzichtje van de 5 parels die je moet zijn, samengesteld door Streamwijzer, wel enorm handig. Even gluren dus om te zien of er wat op je 'to see' lijst moet.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 39 van 2022)

5. Those Who Wish Me Dead (film, 2021) – HBO Max

Een absolute sterrencast is opgetrommeld voor de meeslepende thriller Those Who Wish Me Dead. Naast Oscarwinnares Angelina Jolie spelen ook Finn Little, Jon Bernthal, Aidan Gillen en Nicholas Hoult mee. De film vertelt het verhaal van een 12-jarig jongetje dat getuige is van een moord, waarna hij samen met brandweerparachutist Hannah (Jolie) door twee huurmoordenaars achterna gezeten wordt. In hun bloedstollend spannende reis door de wildernis zitten ze gevangen tussen de moordenaars en een grote vuurzee die recht op hen afkomt.

Bekijk nu Those Who Wish Me Dead op HBO Max

4. Maggie (serie, 1 seizoen) – Disney+

Alsof daten niet al moeilijk genoeg is, is Maggie ook nog eens helderziend. Eén blik op onbekenden is voor haar al genoeg om hun hele toekomst te zien, maar als ze bij een vreemdeling opeens een glimp opvangt van haar eigen toekomst wordt het steeds ingewikkelder. Verliefd worden blijkt een stuk moeilijker als je al weet hoe het afloopt… Deze komische serie bestaat uit dertien korte afleveringen van zo’n twintig minuten en is nu te zien op Disney+.

Bekijk nu Maggie op Disney+

3. Yesterday (film, 2019) – Netflix

Yesterday is een heerlijke romantische komedie en een ode aan de legendarische band The Beatles in één. We volgen aspirant-zanger Jack Malik, wiens muziekcarrière maar niet van de grond wil komen. Tijdens een gigantische stroomstoring krijgt hij een ongeluk en wordt hij wakker in een wereld waarin niemand The Beatles kent. Niemand, behalve hij… Door hun liedjes te spelen wordt hij in één klap de beste muzikant ter wereld, maar hoe lang kan hij hierover blijven liegen? In de film spelen Himesh Patel en Lily James, die je kunt kennen van respectievelijk Tenet en Pam & Tommy, de hoofdrollen. Ook leuk: er is een klein rolletje weggelegd voor Ed Sheeran.

Bekijk nu Yesterday op Netflix

2. Mike (serie, 1 seizoen) – Disney+

Eén van de meest spraakmakende en controversiële boksers ooit is natuurlijk Mike Tyson. In de achtdelige serie Mike volgen we alle ups en downs van zijn persoonlijke leven én zijn bokscarrière. Onderwerpen als sociale klassen, discriminatie, vrouwenhaat, de welvaartskloof en de Amerikaanse droom komen langs in de waargebeurde serie. De rol van Tyson wordt gespeeld door Trevante Rhodes, die je kunt kennen van de met een Oscar bekroonde film Moonlight.

Bekijk nu Mike op Disney+

1. The Outlaws (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De Britse serie The Outlaws draait om zeven deliquenten met totaal verschillende achtergronden die door hun taakstraf gedwongen worden om samen te werken. Met zijn allen moeten ze een vervallen gemeenschapscentrum opknappen. Ondanks dat ze elkaar op het begin haten, verstrengelen hun levens zich steeds meer met elkaar. De serie ontvangt op IMDb een 7,7 en is dus een echte must-see.

Bekijk nu The Outlaws op HBO Max

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties