5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 33 van 2022)

5 verborgen parels op Netflix, HBO Max en Disney+ die je moet zien (week 33 van 2022)

Als jij een liefhebber bent van het kijken naar series en films, dan leef je op dit moment echt in gouden tijden met alle streamingdiensten die er zijn. Een klein nadeel is toch wel dat vooral de nadruk wordt gelegd op nieuwe series en de oudere serieus in het archief verdwijnen.

En dat is zonde, want waarschijnlijk ken je wel dat moment dat je aan een nieuwe serie of film wil beginnen, maar dat je even niet meer weet welke dat moet zijn. Daarom is deze service van Streamwijzer handig, want zo heb je elke week 5 parels waar je ongezien aan kunt beginnen.

5x Verborgen parels: films en series die je eigenlijk gezien moet hebben op Netflix, HBO Max en Disney+ (week 33 van 2022)

5. The Staircase (serie, 1 seizoen) – HBO Max

De waargebeurde misdaadserie The Staircase vertelt het verhaal van romanschrijver Michael Peterson en de moord op zijn vrouw Kathleen Peterson. De dagen voor haar dood, de nasleep daarna én het proces dat volgt komen langs. Nieuwe theorieën worden geïntroduceerd en het fascinerende verhaal wordt van verschillende kanten belicht. De achtdelige serie werd geregisseerd door Antonio Campos (The Devil All The Time). Er zijn grote rollen voor topacteurs als Colin Firth (The King’s Speech), Toni Collette (The Sixth Sense) en Sophie Turner (Game of Thrones).

Bekijk nu The Staircase op HBO Max

4. Prey (film, 2022) – Disney+

Het vijfde deel van de Predator-reeks staat vanaf vorige week op Disney+. Dit deel heet Prey en doet het iets anders dan zijn voorgangers. Zo speelt het zich eeuwen geleden af, in 1700. Bovendien draait het niet om mannelijke strijders die het opnemen tegen de Predators, maar om een jonge, vrouwelijke Comanche-krijger. Zij moet haar vrienden en familie beschermen tegen het hoogontwikkelde, buitenaardse roofdier in een wrede en angstaanjagende strijd.

Bekijk nu Prey op Disney+

3. Mary, Queen of Scots (film, 2018) – Netflix

Margot Robbie en Saorise Ronan komen samen in de film Mary, Queen of Scots. Het verhaal onderzoekt hoe het geweest zou zijn als koningin Elizabeth I van Engeland en koningin Mary Stuart van Schotland elkaar ooit ontmoet hadden. Je kijkt deze film vooral voor de styling. Er werden namelijk twee Oscarnominaties mee in de wacht gesleept, één voor Make-up en Haartstyling en één voor Beste Kostuums.

Bekijk nu Mary, Queen of Scots op Netflix

2. Baby Driver (film, 2017) – HBO Max

Een muzikale misdaadfilm? Dat is Baby Driver! In de legendarische trailer is al te zien hoe beeld en muziek perfect op elkaar afgestemd zijn, en dit blijft de hele film zo. Voeg daar een grote portie actie aan toe en een flinke verzameling topacteurs (Ansel Elgort, Kevin Spacey, Lily James, Jamie Foxx én Eiza González), en je hebt een absolute topfilm. En deze staat nú op HBO Max.

Bekijk nu Baby Driver op HBO Max

1. Light & Magic (serie, 1 seizoen) – Disney+

Deze intrigerende documentaireserie gaat over de Industrial Lights & Magic-afdeling van Lucasfilm. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de special effects, animaties en virtuele producties van de Star Wars-films. De voor een Oscar genomineerde filmmaker Lawrence Kasdan neemt ons mee achter de schermen en vertelt meer over hoe de afdeling de filmwereld veranderd heeft. Superinteressant! De serie bestaat uit zes afleveringen.

Bekijk nu Light & Magic op Disney+

Meer tips om te kijken

Deze Top 5 is samengesteld door Streamwijzer. Bezoek zeker eens de officiële website van Streamwijzer voor het laatste nieuws over de beste films, series en streamingdiensten. 🍿

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties