3 minderjarigen overleden bij botsing tussen ambulance en auto, lachgas aangetroffen

3 minderjarigen overleden bij botsing tussen ambulance en auto, lachgas aangetroffen

In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een ernstig ongeluk in Helmond twee jongens van vijftien en zestien jaar uit Eindhoven en een zestienjarige jongen uit Nuenen om het leven gekomen toen de auto waarin zij zaten door een nog onbekende oorzaak frontaal op een ambulance is gebotst. Een vijftienjarige jongen uit Eindhoven die ook in de auto zat raakte zwaargewond. Naast het wrak is een fles lachgas gevonden.

Twee medewerkers van de ambulance zijn ook gewond geraakt. Zij maken het naar omstandigheden redelijk goed. Ondanks dat hun verwondingen mee lijken te vallen, zijn de wel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Ook de zwaargewonde tiener uit Eindhoven is afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 16-jarige jongen uit Nuenen zou de auto hebben bestuurd. De ambulance en de auto zijn weggesleept en in beslag genomen voor nader onderzoek.

Een politiewoordvoerder zegt dat de personenauto waarschijnlijk op de verkeerde weghelft was terechtgekomen en vervolgens botste op de ziekenwagen. De ambulance had net een melding achter de rug en was, zonder patiënten, op weg naar een ambulancepost.

Naast het wrak is een fles lachgas gevonden. Onderzocht wordt of die een rol heeft gespeeld bij het ongeluk.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties