Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten

Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten

Het leven kan soms erg druk zijn. Of je nu een baan hebt die veel van je vraagt, een studie die veel tijd vergt of dat je thuis veel verantwoordelijkheden hebt, het kan allemaal behoorlijk vermoeiend zijn. Zeker als je ook nog een beetje last hebt van FOMO (Fear Of Missing Out) en je probeert elke serie of film te kijken op de welbekende streamingdiensten, dan is één ding wel heel belangrijk. Namelijk ontspannen en tot rust komen. En doorgaans kun je dat heel erg goed doen op vakantie.

Toch gaat er waarschijnlijk één apparaatje mee op vakantie en dat is je telefoon. Is natuurlijk ook een handig middel om met alles en iedereen in contact te zijn, maar misschien moet je je mobiel eens wegleggen en een leuk spelletje spelen met de mensen met wie je op vakantie bent. Gaat je schermtijd ook nog eens van naar beneden!

We hebben zes spellen voor je op een rijtje gezet waarmee je zeker kunt ontspannen op vakantie of een avondje in de tuin in de zwoele zomerzon. Voor je favoriete cocktail en beste plek in de zon of de schaduw en met wie je wilt spelen moet je zelf zorgen, maar de spellen zorgen voor de rest. Kortom, één of meerdere van onderstaande spellen mogen zeker niet ontbreken in je koffer of spelletjeskast.

Een potje Exploding Kittens voor het nemen van een frisse duik in het zwembad

Het te gekke kaartspel Exploding Kittens, een katachtige versie van Russisch Roulette.

Doel van het spel: Net zo lang overleven (en dus niet ontploffen) totdat je de laatste speler bent. Eigenlijk is het spel heel simpel: wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Aanvallen en Voorspel de Toekomst en probeer je continue een - Exploding Kitten te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je zo één van je medespelers laten ontploffen: KABOEM! Het partyspel Exploding Kittens is bekend als een van de meest succesvolle Kickstarter campagnes en zorgt gegarandeerd voor veel hilariteit.

Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten
Klik op het plaatje om het spel te bestellen

Laat je blufkunsten zien met Perudo

Ben jij op vakantie de grootste bluffer? Laat het zien met Perudo en zet je pokerface maar op! Perudo is een verrassend, eenvoudig en snel blufspel vol spanning.

Schud de dobbelstenen in je beker, draai hem om op tafel, gluur naar je eigen score en gok hoeveel dobbelstenen van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. Perudo win je door het beste te bluffen en door goed te gokken wat de andere spelers hebben gegooid. Ervaar de spanning van dit eeuwenoude blufspel!

Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten
Bluf dat je op het plaatje klikt en het spel koopt!

Stedenedities van Ticket to Ride: Snel en compact

De stedenedities van Ticket to Ride zijn compacte spellen met een speelduur van ongeveer 15 minuten en kun je spelen met 2 tot 4 spelers. De stedenedities hebben grotendeels dezelfde regels als de basisspellen, met ieder een kleine extra toevoeging om bonuspunten te verdienen. Daarnaast zijn de treinminiaturen in elke variant vervangen voor speciale miniaturen. Er zijn inmiddels 4 stedenedities uitgekomen:

  • Ticket to Ride: New York: Race met taxi's tegen elkaar in de drukke straten van New York City.
  • Ticket to Ride: London: Strijd met de iconische rode dubbeldekker bussen tegen elkaar om de belangrijkste buslijnen in London te claimen.
  • Ticket to Ride: Amsterdam: De spelers strijden tegen elkaar om de meest lucratieve handelsroutes te claimen in het Amsterdam van de 17de eeuw. De miniaturen zijn vormgegeven als karretjes.
  • Ticket to Ride: San Francisco: Race met kabeltrams tegen elkaar om de meest iconische locaties van San Francisco te bezoeken.
Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten
Je hoeft de deur niet uit, want als je op het plaatje klinkt haal je het spel in huis

Laat je snelle handen zien met het kaartspel Jungle Speed

Zorg dat je tijdens je vakantie of ander moment dat je een spelletje met speelt eerder dan je familie of vrienden de totem grijpt en speel je kaarten zo snel mogelijk weg bij Jungle Speed! Blijf geconcentreerd en hou de kaarten die door jouw familieleden aka tegenstanders worden getrokken goed in de gaten! Concentratie en reactietijd zijn van grote waarde bij dit spel. Het snelle spel is makkelijk te leren en blijft uitdagend! Kijken of jij je kunt onderscheiden van je familie of vrienden in de chaos?

Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten
Spel snel in huis halen? Klik op het plaatje!

Throw Throw Burrito

Natuurlijk moet je een grappig partyspel bij de hand hebben. Zo’n spel waar over jaren nog nagepraat wordt. En Throw Throw Burrito checkt alle vinkjes aan. Het is een combinatie van een kaartspel en trefbal. Het spel is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en het mooiste… (speelgoed)burrito’s naar elkaar gooien.

Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten
Klik op het plaatje om binnenkort burrito's naar je vrienden te gooien

Poetry For Neanderthals

Ook een leuk spel om op vakantie te spelen is Poetry For Neanderthals. Dit is een kaartspel waarbij spelers punten verdienen door hun teamgenoten woorden en zinnen te laten raden.

Er zit alleen één addertje onder het gras, de spelers mogen alleen woorden gebruiken met slechts één lettergreep. Als ze woorden gebruiken met meer dan één lettergreep, dan mag het andere team hen slaan met een opblaasbare knuppel.

Je tegenstander gewoon een knal uitdelen omdat het kan, mag wat ons betreft ook - het is alleen niet helemaal volgens het reglement. Het team met de meeste punten wint! Natuurlijk was je al om bij “iemand slaan met een opblaasbare knuppel”, dus zeker alvast bestellen als je een avondje met vrienden in de planning hebt of dat je er zeker van bent dat dit spel meegaat op vakantie.

Zes spellen die jij nodig hebt om optimaal van elke vakantie te kunnen genieten
Haal in huis. Klik op foto!
Lees meer over:

Net binnen

Jake Paul doet het weer, slaat voormalig UFC vechter Mike Perry naar de grond in ronde 6

De zomer van 2024 is ook regenachtig en warme temperaturen lieten lang op zich wachten, dus Ome Steve heeft zijn heil gezocht...

Toch wel een natte bedoening tijdens Dominator Festival

Voor de boeren, burgers en buitenlui is er de Zwarte Cross inclusief een extra gratis BBQ dit weekend, maar als je dat allema...

Om 8 uur 's ochtends begint de ligbedden-race bij het hotel op Tenerife

Hotel Bitácora is een 4-sterrenhotel in Playa de las Américas, Tenerife, ideaal voor gezinnen. Het biedt twee restaurants, bu...

Misschien wel het beste shirtje voor kale gasten en Jada Pinkett Smith

Natuurlijk kun je naar Turkije voor een vers ingepland koppie haar en je kunt ook gaan voor een Temu-cavia die je met een bee...

Met de boys op vakantie: zwembad, balletje en een uitdaging

Gelegen in het zuiden van Portugal, is Lagos helemaal zo gek nog niet. Het is een stad die zowel geschiedenis als ontspanning...

Lees meer