Wintersportreis van Utrechtse studenten afgebroken, omdat ze met GHB gedrogeerd werden

Wintersportreis van Utrechtse studenten afgebroken, omdat ze met GHB gedrogeerd werden

Een grote studentenwintersportvakantie in het Franse Risoul is afgelopen week voortijdig ten einde gekomen nadat negen studenten van twee Utrechtse studentenverenigingen onwel waren geworden. Vier van hen werden voor korte tijd ter controle naar het lokale ziekenhuis gebracht. De wintersporters denken dat de slachtoffers gedrogeerd zijn.

Het verhaal

Via een reisorganisatie naar Risoul gegaan, Yeti werd ten zeerste aangeraden. Er is lekker (speciaal)bier, een leuke apres ski en prima eten. Er heerst echter een groot probleem aangaande drogeringen. Op dag 2 was de eerste persoon van de groep afgevoerd met de ambulance. Management en beveiliging houden zich stil en ontkennen een probleem, terwijl uit meerdere berichten blijkt dat dit een terugkerend fenomeen is. De frequentie waarop dit gebeurt duidt dat locals of medewerkers van Yeti hier hun slag slaan, dit kan niet worden bevestigd. Wel is bevestigd dat de beveiliging weigert de ambulance te bellen als er niet sterk wordt aangedrongen. Je veiligheid kan simpelweg niet worden gegarandeerd. Ga hier niet heen zolang er geen maatregelen worden genomen als random fouilleren, toegangslimieten en camera surveillance. Tevens slaat het barpersoneel verkeerd producten aan waardoor je standaard meer betaald. Het is niet zeker of dit per ongeluk gaat door drukte of bewust, maar zorg dat je je uitgaven bij houdt. Een klacht wordt ingediend bij de politie, echter is dit al enkele jaren gaande, dus als je je veiligheid waardeert, adviseer ik hier niet naartoe te gaan.

Op internet gaat deze video rond van iemand van het senaat dat ze heel erg snel weg moeten, omdat er die avond al 5 mensen zijn gedrogeerd. De bewaking vond dat geen goed idee en grepen in. Kortom, gezellige tent...

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties