Wilde politie-achtervolging door Tilburg eindigt met zware crash

Wilde politie-achtervolging door Tilburg eindigt met zware crash

Spanning en sensatie donderdagochtend in Tilburg en de oorzaak daarvan was een 36-jarige automobilist die absoluut niet wilde stoppen na een stopteken van de politie. Daarna was er een wilde achtervolging die zorgde voor gevaarlijke situaties en een totale chaos.

Rond 11.15 uur betrapte een agent een bestuurder op het gebruik van een mobiele telefoon achter het stuur. Het plan was om de man aan de kant te zetten en op een bekeuring te trakteren, want dit plan kreeg toch een andere wending toen de automobilist het stopteken negeerde en besloot om het gaspedaal flink in te trappen.

De situatie escaleerde volledig toen de vluchtende chauffeur bij een wegversmalling om over het fietspad te gaan rijden. Enkele voetgangers moesten haastig opzij springen om een aanrijding te voorkomen, terwijl twee fietsers ternauwernood van hun fiets konden springen voordat deze werd geramd door de auto. De chaos bereikte zijn hoogtepunt toen de automobilist vervolgens tegen een geparkeerde auto knalde, een boom schampte om vervolgens tegen een woning tot stilstand te komen. Door deze impact sloeg de auto over de kop.

Een echt wonder dat de mant de man uit het wrak wist te kruipen en ook nog een poging deed om te voet te ontsnappen. Zijn vrijheid was echter van korte duur, want hij werd snel daarna aangehouden door de politie. Bij de arrestatie kwam aan het licht dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs en een eerste speekseltest wees bovendien uit dat hij onder invloed was van drugs. Via.

Beelden wilde achtervolging door Tilburg

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties