Whoop Whoop, Max Verstappen wint Grand Prix van Frankrijk 2022

Whoop Whoop, Max Verstappen wint Grand Prix van Frankrijk 2022

Natuurlijk had je vanmiddag ook iets anders te doen dan te genieten van de zin en een drankje, namelijk kijken naar de Grand Prix van Frankrijk. En de 2022 heeft een Nederlands tintje, want Max Verstappen is al eerste over de finish gekomen.

Met nog 36 rondes te gaan parkeerde Leclerc zijn Ferrari in de muur van circuit Paul Richard. Leclerc verloor de achterkant van de auto en schoof de muur in. Op de boordradio was te horen dat zijn gaspedaal bleef hangen. Max Verstappen profiteert dus maximaal qua punten op de Ferrari-coureur.

De tweede plaats ging naar Lewis Hamilton en George Russell maakte met een derde plaats het feest voor zijn team compleet. Het was voor het eerst dit seizoen dat er twee Mercedes-coureurs op het podium staan.

Met zijn zevende overwinning van het seizoen komt Max Verstappen op 233 punten, en een riante voorsprong van 63 punten op Leclerc. Die blijft wel tweede, maar ziet onder meer Sergio Pérez naderbij komen qua punten. De Mexicaan komt met zijn vierde plaats op 163 punten.

Whoop Whoop, Max Verstappen wint Grand Prix van Frankrijk 2022
Foto: BSR Agency
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties