Wat is de snelste Volkswagen?

Wat is de snelste Volkswagen?

Vind je het leuk om sportief te rijden? Vind je het leuk om af en toe een sprintje bij een stoplicht te trekken? Of vind je het fijn als je op de snelweg over voldoende vermogen beschikt, zodat je nog even die ene auto in kan halen? Als je graag een snelle auto tot je beschikking hebt, kun je eens kijken naar de Volkswagen Golf 8 R. Dat is namelijk de snelste Volkswagen van dit moment.

Krachtig, snel en fraai

De Volkswagen Golf 8 R is het paradepaardje binnen het aanbod van Volkswagen. Deze auto oogt bruut, is van fraaie onderdelen voorzien en is bovenal erg snel. Met een vermogen van 320 pk trek je de stenen uit de grond. De 4MOTION vierwielaandrijving zorgt er ondertussen voor dat de auto al zijn power goed kwijt kan over alle vier de wielen.

Met de Volkswagen Golf 8 R doe je echt nergens onder. Op de Duitse Autobahn kun je met deze auto namelijk een snelheid van 264 kilometer behalen. De Volkswagen Golf 8 R zou in principe harder kunnen, maar Volkswagen heeft deze auto op deze snelheid begrensd.

Vrij prijzig in Nederland

Het verbaast je wellicht niks, maar de CO2 uitstoot van de Volkswagen Golf 8 R ligt vrij hoog. Het gevolg daarvan is dat het BPM bedrag erg hoog is, waardoor deze auto in ons land behoorlijk prijzig is. Wil je toch per sé een Volkswagen Golf 8 R hebben? Dan is het interessant om deze Volkswagen te importeren. Bij deze Volkswagen importeren geniet je namelijk van de nodige voordelen:

- Je geniet van een uitgebreid aanbod. In Duitsland is men gek op snelle hothatches. Mede daarom is het aanbod van tweedehands en nieuwe Golf 8 R’s bijzonder groot. Je kunt uit allerlei specificaties en varianten kiezen. Wil je bijvoorbeeld een hele nieuwe? Of heb je liever een variant die al een paar duizend kilometer heeft gelopen? In Duitsland heb je in ieder geval voldoende keuze.

- Scherpe prijzen. De Volkswagen Golf 8 R’s zijn in Duitsland een stuk goedkoper dan in Nederland. Dit heeft te maken met de BPM. In ons land wordt de BPM over de CO2 uitstoot berekend, waardoor de Golf 8 R vrij prijzig wordt. In Duitsland gaat deze berekening echter anders, waardoor deze auto in Duitsland een stuk voordeliger is. Zodra je een tweedehands Volkswagen Golf 8 R uit Duitsland importeert, betaal je relatief gezien weinig BPM. Juist hierdoor is het prijstechnisch interessant om zo’n auto uit Duitsland te importeren.

Voor het importeren van een auto kun je een specialist inschakelen. In Nederland is Dasimport.nl één van de grootste partijen in de markt.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties