Waarom de Egyptische autoriteiten hebben besloten om de 'Killerhaai' te vangen

Waarom de Egyptische autoriteiten hebben besloten om de 'Killerhaai' te vangen

Je hebt waarschijnlijk wel op social media gezien dat een een gedeelte van het internet in teken staat van de Russische man die omgekomen is door een aanval van een Tijgerhaai in Egypte. De haai is na de aanval gevangen en er gaan ook nieuwe beelden van de aanval en het vangen van de haai rond.

De Rus, een twintiger, is doodgebeten in de buurt van de badplaats Hurghada. De man woonde permanent in het Afrikaanse land en was dus geen toerist.

Waarom de haai is gevangen

Veel mensen zijn boos dat de haai is gevangen en dood is gemaakt. De haai zwom immers in zijn omgeving en handelde uit instinct, zijn de argumenten van de boze mensen.

Een functionaris van het Egyptische ministerie van Milieu heeft de reden uit de doeken gedaan waarom de autoriteiten gedwongen waren om de haai te vangen. De haai bleef ongeveer twee in de buurt van het strand na de aanval. Omdat de haai niet naar open water zwom betekende dit dat het dier van plan was om de aanval te verhalen.

Ook gaf men de verklaring dat het vangen van haaien die mensen aanvallen gebruikelijk is in alle landen van de wereld, en dat Egypte hierin niet uniek is. Een haai die een mens aanvalt is geen natuurlijk fenomeen, vooral als de vis herhaaldelijk blijft aanvallen tot het punt van dodelijk letsel, zoals het geval is van de Russische man.

Het is mogelijk dat haaien mensen aanvallen, maar in normale omstandigheden laat de haai het slachter offer met rust zodra het merkt dat het geen natuurlijke voedselbron is. Als de haai blijft aanvallen dan betekent dit dat er iets mis met het dier is.

De haai die de Russische jongeman heeft aangevallen, heeft hem niet slechts één keer gebeten, maar bleef hem aanvallen tot hij hem doodde en zijn lichaam verminkte. De haai bleef meer dan twee uur in de buurt van het strand, wat betekent dat hij van plan was om meer aanvallen uit te voeren.

Als de haai het strand had verlaten na de aanval en naar open water was gegaan, dan zou het dier niet gevangen zijn, omdat deze met een snelheid van 50 kilometer per uur zwemt. De haai zal worden onderzocht om te achterhalen waarom hij mensen als voedsel beschouwde.

Het onderzoek heeft aangetoond dat deze haai waarschijnlijk verantwoordelijk was voor twee eerdere aanvallen voor de kust van Hurghada en Marsa Alam vorig jaar. Ondertussen gaan er op social media ook andere beelden rond van de aanval van deze haai. Ook gaan er beelden rond hoe de haai aan land werd gehaald en werd behandeld. Kijken doe je op eigen risico.

Andere beelden van de aanval kun je bekijken door op bovenstaand plaatje te klikken.
Andere beelden van de aanval kun je bekijken door op bovenstaand plaatje te klikken.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties