Vrouw die relatie kreeg met aap definitief niet langer welkom in Zoo van Antwerpen

Vrouw die relatie kreeg met aap definitief niet langer welkom in Zoo van Antwerpen

Vorig jaar hebben we een keertje het internet afgesloten met nieuws uit Belgie dat een vrouw een contactverbod opgelegd had gekregen met de chimpansees in de Zoo van Antwerpen. De vrouw had namelijk een relatie gekregen met haar lievelingschimpansee Chita.

De 53-jarige Adie uit Deurne is weer een beetje wereldnieuws, want de vrouw is niet langer welkom in de dierentuin. Ook haar abonnement zal ze niet langer kunnen verlengen. De vrouw is meerdere malen gevraagd om weg te blijven, maar ze bleef de 38-jarige mensaap Chita bezoeken.

De twee zochten elkaar zo vaak op dat er een ongezonde relatie ontstond. Door het contactverbod mocht Adie de dierentuin nog wel bezoeken, maar de wekelijkse contactmomenten met de chimpansees waren snel gereduceerd tot een snel bezoekje zonder oogcontact. Tenminste dat was de bedoeling van de dierentuin.

Maar de verleiding voor Adie bleek te groot en ze bleef de aap regelmatig bezoeken. Chita schijnt in de dierentuin te zijn gekomen met een rugzakje om met daarin een tandenborstel en potje om te plassen, dus het dier moest eerst weer leren om zich te gedragen als aap. Daarom was hij niet populair bij de andere chimpansees. Door het contact met de vrouw hoort Chita er bij de andere apen niet meer bij. De relatie tussen app Chita en Adie hebben al voor ruzies binnen de groep gezorgd. Via.

Het interview met Adie uit 2021: "Ik heb een verhouding met een aap"

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties