Urker vissers redden man die al dagen op boei zat in Het Kanaal

Urker vissers redden man die al dagen op boei zat in Het Kanaal

Vissers uit Urk hebben donderdagochtend een man gered die vastzat op een boei in Het Kanaal. Schipper Tunis de Boer van de Madeleine uit Urk was bezig met wat papierwerk toen hij tussendoor even naar buiten keek en een man op een boei spotte.

Het bleek te gaan om een kajakker uit Engeland die was omgeslagen en zich vast heeft geklampt aan de boei. Een wonder, want eigenlijk is het onmogelijk om te overleven. En de vissers waren er op tijd bij, want de man was onderkoeld geraakt. De vissers hadden na hun reddingsactie de kustwacht ingeseind en de man werd door een Franse helikopter opgehaald. Een laatste update is dat de man op een intensive care ligt van een ziekenhuis aan de kust van Frankrijk.

De bemanning van de viskotter liet de man na hun reddingsactie op temperatuur komen en gaf hem te eten en te drinken. De man vertelde dat hij op 15 oktober met zijn kajak vanuit Engeland de zee op was gegaan. Toen de kajak kapseisde, klom hij op de boei in zee. Daar zou hij vervolgens dagenlang hebben gezeten. De man vertelde dat dat hij mossels van de boei had geschraapt en ook wier en krabben at om in leven te blijven.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties