The Voice of Holland stilgelegd door RTL na aantijgingen seksueel overschrijdend gedrag

The Voice of Holland stilgelegd door RTL na aantijgingen seksueel overschrijdend gedrag

RTL en producent ITV hebben besloten om het programma The Voice of Holland voorlopig niet uit te zenden. RTL meldt dat er aantijgingen zijn binnen gekomen van grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik en wil uitzoeken wat er precies speelt. In een verklaring valt te lezen: 'De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL'.

‘Op woensdag 12 januari jl. heeft de redactie van het BNNVARA-programma BOOS een mail aan ons gestuurd met aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom The voice of Holland. De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL’, aldus RTL.

Lang en zorgvuldig aan gewerkt

RTL heeft in gezamenlijk overleg met de producent van het zangprogramma besloten om The Voice of Holland (TVOH)voorlopig stil te leggen. ‘Op basis van deze aantijgingen is contact opgenomen met producent ITV en is er in overleg besloten dat ITV, onmiddellijk een zorgvuldig, onafhankelijk onderzoek zal initiëren. We nemen dit uitermate serieus. Deelnemers, medewerkers, iedereen moet in alle veiligheid kunnen werken. Daarin is geen ruimte voor interpretatie. Prioriteit is nu om de feiten op tafel te krijgen.’ We hebben zo'n flauw vermoeden dat dit heel groot nieuws gaat worden.

Oproepje van BOOS in augustus

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties