Spectaculaire beelden vrijgegeven van 'botsing' tussen Amerikaanse drone en Russische straaljager

Spectaculaire beelden vrijgegeven van 'botsing' tussen Amerikaanse drone en Russische straaljager

Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft vandaag beelden vrijgegeven waarop is te zien hoe de Amerikaanse drone die neergestort is boven de Zwarte Zee onderschept wordt door Russische gevechtsvliegtuigen. Het is geen trailer van een nieuw deel uit de Top Gun reeks, maar echte beelden.

Zo is op de beelden te zien hoe een straaljager brandstof op de drone probeert te dumpen om de drone zo tegen te houden. Daarna komt een tweede vliegtuig in beeld die hetzelfde probeert te doen. Uiteindelijk vliegt deze straaljager rakeling langs de drone en is de impact van een botsing duidelijk merkbaar en valt het sigaal van de drone met zijn basis weg.

De spanningen tussen Rusland en de Amerika zijn sinds dinsdag nog meer gespannen dan voordien. Het Amerikaanse leger beschuldigt er de Russen van de Amerikaanse MQ-9-drone dinsdagochtend te hebben onderschept boven de Zwarte Zee. Een van de twee Russische gevechtsvliegtuigen zou tegen de propeller, die zich achteraan de drone bevindt, gebotst zijn, waarna het Amerikaanse leger zich genoodzaakt zag het onbemande toestel te laten neerstorten in de Zwarte Zee.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties