Slecht nieuws voor mensen die bang zijn voor spinnen: De valse wolfspin woont in Nederland

Slecht nieuws voor mensen die bang zijn voor spinnen: De valse wolfspin woont in Nederland

Veel mensen zijn bang voor spinnen en dat begrijpen wij volkomen. Zo'n insect met 8 poten is echt. Of het nu een klein exemplaar is of eentje van het formaat vogelspin, het liefst pak je een vlammenwerper en verhuis je daarna naar een ander land.

En slecht nieuws voor de mensen die al bang zijn voor spinnen en zich altijd hebben voorgehouden dat de spinnetjes in Nederland niet zo erg zijn, want de valse wolfspin woont nu definitief in Nederland.

De spin kwam eerst alleen voor in Zuid-Europa, maar wordt de laatste tijd steeds vaker in Nederland gespot. Tijdens de spinnentelling waren er nog nooit zoveel valse wolfspinnen genoteerd als dit jaar, namelijk 39 stuks.

Het komt waarschijnlijk door de verandering in het klimaat dat het beestje het zo naar zijn zin heeft in Nederland. Aan de andere kant schijnt de wolfspin niet zo gevaarlijk te zijn. Zoals elke spin kun je hem met je handen oppakken. Hij kan dan alleen wel door je vel heen bijten, maar dat kun je vergelijken met een wespensteek. Eh, dat is natuurlijk een grote NOPE!

En door het nieuws van de wolfspin gaan er ook veel video's rond die zo'n joekel in en om het huis hebben kruipen. We hebben van die video een kleine NOPE-compilatie gemaakt. Een vlammenwerper in huis halen is dus geen overbodige luxe.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties