Russische band Little Big maakt met nieuw nummer statement tegen oorlog in Oekraïne en vertrekt naar Amerika

Russische band Little Big maakt met nieuw nummer statement tegen oorlog in Oekraïne en vertrekt naar Amerika

Doorgaans is het vooral lachen met het Russische bandje Little Big. Alleen valt er volgens de leden van de Russische inzending van de 2020 Eurovision niet zo heel veel te lachen op het moment. Daar hebben ze ook een stevige mening over, alleen houden ze daar in Rusland weer niet zo van. Toch was stil blijven blijkbaar geen optie meer.

Daarom heeft Little Big gekozen om een nieuwe nummer uit te brengen met bijpassende videoclip getiteld Generation Cancellation. Als beschrijving bij de videoclip op YouTube staat de tekst “War is not over. Stop war in Ukraine. Stop wars worldwide. No one deserves war.” Duidelijke statement.

Ook in de tekst geeft de band aan hoe hun kijk is op het geheel. “I’ve got no voice, die or leave, die or leave, I’ve got no choice.”

Gezicht van de band en zanger Ilya Prusikin liet tegenover Newsweek weten “We adore our country, but we completely disagree with the war in Ukraine. Moreover, we believe that any war is unacceptable.” Eveneens zei hij “We condemn the actions of the Russian government, and we are so disgusted by the Russian military propaganda machine that we decided to drop everything and leave the country.”

Kritiek uiten in Rusland is niet iets zonder gevaar. De band zou op het moment dan ook in Los Angeles verblijven. Slimme keuze zeggen we dan. Check Generation Cancellation!

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties