RKC-Ajax definitief gestaakt na ernstige medische situatie met doelman Etienne Vaessen

RKC-Ajax definitief gestaakt na ernstige medische situatie met doelman Etienne Vaessen

De Eredivisie-wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax is zaterdag definitief gestaakt vanwege een zorgelijke medische situatie van RKC-doelman Etienne Vaessen. De 28-jarige RKC-keeper was niet meer bij kennis na een botsing met Brian Brobbey.

Er kwam een defibrillator het veld op en de medische behandeling werd afgeschermd met doeken. Vaessen werd per brancard van het veld gedragen, maar het is onduidelijk of hij toen weer bij kennis was.

Het is op moment van schrijven nog onduidelijk wat Vaessen mankeert, maar zijn medespelers reageerden geschokt na de botsing. Sommige spelers van RKC lieten hun emoties de vrije loop. Stewards van RKC renden het veld op en schermden Vaessen af met dekens, zodat de televisiecamera's de blessure niet in beeld konden brengen. Uiteindelijk werd de keeper op een brancard van het veld gedragen.

Op het moment van staking stond er een 2-3 stand op het scorebord. Inmiddels heeft een woordvoerder van RKC bevestigd dat Vaessen bij kennis is en aanspreekbaar is. Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures/BSR Agency

thumb vk rkc ajax definitief gestaakt na ernstige medische situatie met doelman etienne vaessen
 Foto: Broer van den Boom/Orange Pictures/BSR Agency

Moment van botsing Vaessen en Brobbey

Goed nieuws: Vaessen bij kennis en aanspreekbaar

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties