Reclame maken hoeft niet moeilijk te zijn

Reclame maken hoeft niet moeilijk te zijn

Echte ondernemers houden vaak helemaal niet van reclame maken, maar doen liever dát waar ze goed in zijn. Ze zien reclame meer als een noodzaak en een ‘kwaad’ en vinden het moeilijk om eraan te beginnen. Toch hoeft reclame niet moeilijk te zijn. Als je er eenmaal aan begint en gaat zien dat het zijn vruchten afwerpt, dan zul je het nog leuk gaan vinden ook. In dit artikel helpen we je op weg in de wereld van pr.

Kom in actie

Het ondernemen zit hem bij jou echt in het bloed: je hebt een bedrijf opgericht, je doet dagelijks dát wat je leuk vindt en je hebt flinke investeringen gedaan om zover te komen. Er is één probleem: de klanten blijven weg omdat ze domweg niet weten dat je bestaat. Het zou jammer zijn als je zou moeten stoppen door zoiets simpels als een gebrek aan pr. Begin daarom gelijk met het maken van reclame.

Ga je netwerk verbreden

Voor elke sector zijn er weer andere evenementen waar het goed is om je gezicht te laten zien. Denk aan borrels, beurzen, markten en andere soorten bijeenkomsten voor ondernemers. Vaak worden die georganiseerd door verenigingen, organisaties of zelfs regionale politieke ondernemerspartijen. Hier komen vaak potentiële klanten op je pad en ontmoet je ondernemers waarmee je potentieel samen zou kunnen werken. Je kunt op beurzen een stand huren, op jaarmarkten met een kraam gaan staan of bij borrels met je vlotte babbel zorgen dat je genoeg pr-materiaal op zak hebt.

Flyers en visitekaartjes

Het is belangrijk om altijd flyers of visitekaartjes op zak te hebben. Waar je ook bent, op een klus, op een verjaardag of op een beurs, overal kan je mensen een aandenken aan het gesprek met jou meegeven. Zo blijft de herinnering aan jouw bedrijf hangen, ook de volgende dag als een toekomstige klant je kaartje vindt in zijn portemonnee.

Een ‘gelikte’ website

Bedrijven kunnen niet zonder goede website. Het is belangrijk om een goed vormgegeven website te hebben waar je mensen voor meer informatie naartoe kan verwijzen. Het is als het ware jouw online visitekaartje of online flyer. Een website kun je als je wat geld wil besparen zelf maken, maar je kunt het bouwen van een website ook uitbesteden aan professionele IT’ers. Een goede website is de basis voor een goede reclamecampagne op internet.

Reclame online

De mogelijkheden als het gaat om online promotie zijn eindeloos. Van een simpele pr-campagne op Facebook of Instagram tot het optimaliseren van je websiteteksten zodat potentiële klanten je makkelijker vinden op Google. Ook kun je gebruik maken van Google Ads, een programma van Google om online je website te adverteren. Ook die marketingstrategieën kun je laten uitvoeren door een bedrijf.

Kom met een sterk product

Een onderneming staat of valt natuurlijk bij de kwaliteit en de prijs van een product dat jij levert. Een klant die een keer iets fantastisch heeft gekocht bij jou, zal daarna altijd bij je terugkomen. Het is zaak om de harten en zielen van je klanten te veroveren met jouw kwaliteit, prijs en klantvriendelijkheid.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties