'Rave Safe' is trending na 19-jarige man overlijdt na drugs-gebruik op feest Beuken XL

'Rave Safe' is trending na 19-jarige man overlijdt na drugs-gebruik op feest Beuken XL

Aan het technofeest Beuken XL in de Now&Wow Club in de Maassilo in Rotterdam is zaterdagavond abrupt een einde gekomen nadat er een 19-jarige bezoeker is overleden. Volgens de politie is de jongen onwel geworden na drugsgebruik en reanimatie mocht niet meer baten.

Volgens een woordvoerder van de politie kwamen agenten rond 22.30 uur af op een melding van een agressieve man bij de EHBO-post. Toen zij daar aankwamen zagen zij dat de gemoedstoestand van de jongen verslechterde en begonnen zij met het verlenen van eerste hulp. Het Mobiel Medisch Team (MMT) werd opgeroepen, maar reanimatie mocht niet meer baten. Een arts concludeerde dat de jongen is overleden als gevolg van drugsgebruik. Het slachtoffer komt uit een dorp in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Na enkele optredens werd het feest Beuken XL beëindigd vanwege het overlijden van de man. En door de doodsoorzaak is op social media nu de term 'Rave Safe' trending. Let dus op een feestje op de mensen met wie je bent, maar ook op andere mensen. Zie je iemand die wat minder gaat, geef dan een flesje water of een dextro. Het gaat om de muziek, niet om de drugs. Via. via en via.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties