Racistische Belg maakt ruzie op parkeerplaats en is ondertussen zijn baan kwijt

Racistische Belg maakt ruzie op parkeerplaats en is ondertussen zijn baan kwijt

Op 21 februari was er een akkefietje op een parkeerplaats van het Nachtegalenpark bij Antwerpen. Een man die de parkeerplaats opreed, scheerde daarbij rakelings langs een moeder en haar twee kinderen. De moeder sprak de man daarop aan, waarna de man haar begon uit te schelden en zelfs fysiek te bedreigen. Zo zei hij onder andere "Marokkaanse kuthoer". De politie heeft ondertussen de man geïdentificeerd en hij heeft een proces-verbaal gekregen. Ook bij zijn werkgever, een autodealer, is bekend wat hij heeft gedaan en hij is dan ook op staande voet ontslagen.

Verhaal van de boze man

RECHT VAN ANTWOORD

Aan de kinderen van het slachtoffer en aan alle geïnteresseerden
Ik ben de persoon die op het filmpje te zien is dat sinds 28 februari op sociale media de ronde doet. Omwille van mijn privacy en de privacy van mijn vrienden en familie, post ik dit met een tijdelijk account.

Ik heb via sociale media doodsbedreigingen gekregen, maar ook veel mensen die mij vragen naar het volledige verhaal. En dit van personen van verschillende nationaliteiten/afkomst.

Ik zou me graag willen verontschuldigen naar de kinderen toe die tijdens deze ruzie aanwezig waren, en naar de mensen van buitenlandse origine die ik beledigd zou kunnen hebben door mijn uitspraken. De kinderen hadden dit niet mogen meemaken en ik had die uitspraken niet mogen doen. Ik ben geen racist. Elk verhaal heeft echter twee kanten en dat zou ik graag met jullie delen.

Het begon op de parking, toen ik de dame en haar kinderen stapvoets voorbij probeerde te rijden. Ik vermoed dat de dame niet in de gaten had dat ik voorbijkwam, en geschrokken is. Haar reactie echter was om te spuwen op mijn auto in het raam dat op een kiertje stond en wild op mijn dak te slaan. Hierop ben ik uitgestapt om verhaal te vragen. Op dit moment was ik nog niet kwaad en vroeg ik wat ik fout had gedaan. Waarop de reactie was om onmiddellijk haar gsm uit haar handtas te halen om te kunnen filmen als het zou escaleren. Ze daagde uit, spuwde nogmaals, schold me uit voor kut-Belg, beledigde mij en mijn familie, wenste mijn familie dood aan corona etc. Het moment dat ik kwaad word, begint ze onmiddellijk te filmen waarop ik probeer om haar gsm af te nemen. De kameraad die erbij was probeerde me tegen te houden om te kunnen vertrekken, maar ik was kwaad: ze had me gefilmd en dat recht had ze niet.

Daarna zijn we vertrokken en naar huis gegaan.
Nu dit is gewoon mijn kant van het verhaal en dat verantwoordt mijn gedrag absoluut niet. Ik had beter moeten weten en ik had door moeten gaan. Vooral naar de kinderen toe was dit ongepast. Waarvoor mijn oprechte excuses. Ik heb overdreven gereageerd omdat uitspraken over familie heel gevoelig liggen bij mij omdat ik twee familieleden ben kwijtgeraakt op een jaar tijd. Maar dat spreekt dit nog steeds niet goed.

Maar mevrouw, waarom slaat u op een auto en spuwt u in volle coronatijd naar mensen, terwijl uw kinderen hierbij zijn?

Ik wil graag benadrukken dat mijn beledigingen vooral persoonlijk naar de vrouw gericht waren. Iemand die op een auto slaat en spuwt zonder reden, is voor mij een kutwijf. Welke nationaliteit of afkomst zij ook heeft. Mijn reactie “kutwijf, kut-Marokkaan”, was een kwaad antwoord op haar “kut-Belg”.

Ik heb ondertussen verschillende doodsbedreigingen ontvangen via sociale media. Aan deze personen; u weet dat schriftelijke bedreigingen eveneens strafbaar zijn? Mevrouw, u weet dat beelden van iemand in de media verspreiden zonder toestemming, strafbaar is? Aan allen die mijn afbeelding hebben gedeeld via sociale media, u weet dat dit strafbaar is?

Mevrouw, waarom verspreidt u deze beelden nu, ondanks dat de feiten zich vorige week afspeelden en u reeds aangifte had gedaan bij de politie? Vertrouwt u er niet op dat de politie en het gerecht hun werk zouden doen?

In de eerste plaats zou ik willen dat dit incident niet gebeurd was. In de tweede plaats zou ik willen dat het volledige incident gefilmd had geweest zodat mijn ongepaste woedeaanval niet op deze manier uit de context werd getrokken. In de 3de plaats wens ik mij nogmaals te verontschuldigen!

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties

Net binnen

Oleg nam het op tegen een bokszak en verloor

Sorry, misschien een beetje een spoiler al direct in de titel, maar dan weet je tenminste waar je aan toe bent. Nadat Boris e...

Niet inchecken en daarna moeilijk doen als je van station Den Haag wordt verwijderd

Het moet bij je bekend zijn dat als je op een station bent waar treinen vertrekken, je moet inchecken. Zo'n NS moet natuurlij...

Lachstuip bij de kapper, probeer zo je werk maar eens te doen

Kinderen knippen is lastig voor elke kapper. Meestal blijven ze niet zitten, worden ze wat chagrijnig of zijn ze gewoon over...

YouTuber Acid moet 20.000 euro schadevergoeding betalen, maar crowd funding zit al op 57.000 euro

De Belgische YouTuber Acid heeft vandaag zijn straf te horen gekregen voor het delen van de namen van de mensen die student S...

Pieter Post wil werknemer van de maand worden in Zwolle

Pieter Post, Pieter Post, met z’n poes verdient de kost. In z’n rode wagen... Nou ja, witte wagen in dit geval. Ons Pie-ter-t...

Lees meer