Rachel Hazes is officieel niet de erfgenaam van Andre, maar mag zich dat wel blijven noemen

Rachel Hazes is officieel niet de erfgenaam van Andre, maar mag zich dat wel blijven noemen

Er is uitspraak gedaan in de rechtszaak die jou al nachtenlang wakker houdt, want Rachel Hazes mag zich voorlopig erfgenaam van Andre Hazes blijven noemen. Ze mag ook gebruik blijven maken van de intellectuele eigendomsrechten op de muziek en beeltenis van de overleden zanger, ook al is zij volgens het testament geen erfgename.

Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland donderdag bepaald naar aanleiding van de rechtszaak die dochter Roxeanne tegen Rachel Hazes heeft aangespannen.

André Hazes had voor zijn overlijden een bepaling in zijn testament laten zetten: als hij en Rachel in scheiding lagen, zou zij geen cent zien. De advocaten van Roxeanne stelden twee weken geleden in de rechtbank dat de echtscheidingsprocedure al was gestart toen André in 2004 overleed. Rachel ontkende dit.

Volgens de rechter staat vast dat Rachel en André in scheiding lagen op het moment dat de zanger overleed. Dit feit maakt Rachel dus officieel geen erfgenaam. Maar bij het verdelen van de erfenis in 2005 is door alle betrokkenen besloten dat alles wat tot de zogenoemde huwelijksgoederengemeenschap behoorde (waaronder de erfenis) aan Rachel zou worden toegekend. Daar was niet alleen Rachel bij aanwezig, maar ook de executeur én de belangenvertegenwoordiger van de kinderen. Laatstgenoemde stond Roxeanne bij in deze rechtszaak.

Omdat Rachel door dit besluit meer kreeg dan waar zij recht op had, is zij haar beide kinderen een bedrag verschuldigd. Dat bedrag is toen berekend. Roxeanne moet van de rechter wel toegang krijgen tot de bankgegevens van haar vader. Ook moet ze een rapport over de waardering van de aandelen van haar vader ontvangen. Als uit die stukken blijkt dat de waardering van de huwelijksgoederengemeenschap niet goed is gegaan, dan kan dat betekenen dat Rachel haar kinderen een te laag bedrag heeft betaald. Kun je in ieder geval weer lekker slapen vannacht, totdat Roxeanne weer actie onderneemt en een bodemprocedure start.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties