Porsche 911 Carrera cabriolet uitpakken heeft wel wat

Porsche 911 Carrera cabriolet uitpakken heeft wel wat

Tralalala, even ChatGPT erbij pakken, want Porsche kennen we, het 911 model kennen we, de naam Carrera kennen we, maar waar staat laatste genoemde nu eigenlijk voor…

De naam "Carrera" voor Porsche is afkomstig van de Carrera Panamericana, een slopende wegrace die in de jaren vijftig in Mexico plaatsvond. De race besloeg meer dan 2.000 mijl en omvatte een verscheidenheid aan wegdekken en terreinen, waaronder grind, vuil en bergpassen. In 1953 won een Porsche 550 Spyder, bestuurd door Hans Herrmann en medebestuurd door Herbert Linge, de race, wat een belangrijke prestatie was voor het merk Porsche. Als eerbetoon aan deze overwinning en aan de race zelf besloot Porsche de naam "Carrera" te gebruiken voor zijn high-performance sportwagens. De naam "Carrera" is een Spaans woord dat "race" of "carrière" betekent en is sindsdien synoniem geworden met snelheid, prestaties en race-erfgoed.

Weten we dat ook weer. Gaan we nu over naar het deel waar we eigenlijk mee bezig waren. Het uitpakken van zo een speeltje van pak ‘m beet 2 ton als je ‘m rijklaar en beetje knap wilt hebben. Heeft toch iets bevredigen op de een of andere manier.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties