Politie meldt ouders aan bij 'Veilig Thuis', omdat ze kinderen mee namen naar demonstratie A12

Politie meldt ouders aan bij 'Veilig Thuis', omdat ze kinderen mee namen naar demonstratie A12

Terwijl ze in Dubai letterlijk airco's in de buitenlucht hebben staan om de lucht proberen af te koelen, zijn er mensen in Nederland die de A12 op zijn gegaan om te demonstreren. Zoals mensen wellicht uit het verleden weten is de kans aanwezig dat zo'n bezette weg leeg wordt geveegd door de aanwezige ordediensten. Maar ouders vonden het toch van belang om hun kinderen mee te nemen tijdens het demonstreren, dus heeft de politie zo'n veertig meldingen gedaan bij Veilig Thuis, het meldpunt voor kindermishandeling.

Veilig Thuis is daar allerminst blij mee, want een woordvoerder van het meldpunt zegt dat demonstreren geen vorm is van kindermishandeling. Met meldpunt is zelfs niet van plan om iets met de meldingen te doen. Ze zeggen ook dat het een loos dreigement is waar het meldpunt niet voor is bedoeld.

Volgens de politie gaat het om een standaardprocedure, omdat er zich bij Extinction Rebellion-demonstraties "gevaarlijke situaties" zouden kunnen voordoen. De politie kon geen toelichting geven om welk gevaar het ging, maar die kun je misschien zelf wel invullen. Straaltje harder van een waterkanon, er breekt paniek uit en je zit met een situatie zoals we die ooit hebben gezien op de laatste Loveparade in Duisburg.

De ouders vinden dat ze in een kwaad daglicht zijn gezet, maar eigenlijk breng je toch je kind in gevaar als je gaat demonstreren op een snelweg. Het is nu net niet zo'n veilige plek als het Malieveld of het Museumplein. Maar aangezien jullie de experts zijn die overal een mening over hebben, daarom een polletje.

Poll

Het is goed dat de politie melding doet bij Veilig Thuis

Blokkade A12 kost 1 miljoen euro per dag! 

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties