Politie Den Haag houdt 7 verdachten aan voor overvallen op juweliers op de Dierenselaan

Politie Den Haag houdt 7 verdachten aan voor overvallen op juweliers op de Dierenselaan

Op 13 juni hadden we een video geplaatst wat achteraf niet helemaal de bedoeling was, want de politie zat nog midden in het onderzoek naar een overval van Diva Gold & Diamonds op de Dierenselaan in Den Haag. Video foetsie gemaakt en ondertussen heeft de politie succes geboekt in het onderzoek naar aan aantal overvallen op juweliers op de Dierenselaan in Den Haag. Zo heeft de politie maar liefst zeven personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overvallen.

Juweliers in deze straat zijn dit jaar meerdere keren slachtoffer geworden van overvallen. Na onderzoek heeft de politie zeven verdachten aan kunnen houden voor mogelijke betrokkenheid bij overvallen die in de periode van 26 april tot 9 juni zijn gepleegd bij twee juweliers in de straat.

Beide juweliers worden geregeld geteisterd door gewelddadige overvallen. De eigenaar van juwelier Diva Gold & Diamonds kreeg op 9 juni een vloeistof in zijn gezicht gespoten en werd op zijn hoofd geslagen bij een overval. Ook een klant, een vrouw van (83), werd met vloeistof bespoten. Het was niet de eerste keer dat overvallers zijn zaak binnenkwamen.

Twee van de verdachten, een 21-jarige man en een 23-jarige man, zijn al voorgeleid aan de rechter-commissaris. De andere verdachten zijn gisteren en vandaag aangehouden. De recherche doet verder onderzoek naar hun rol bij de overvallen. Alle aangehouden verdachten zitten in beperkingen, wat inhoudt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Dus de video waarop de overval is te zien kan ook weer terug op het internet.

Bewakingsbeelden van de overval

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties