Politie bevrijdt Samantha de Jong aka Barbie uit bordeel: ‘Ik zat gedwongen in de prostitutie’

Politie bevrijdt Samantha de Jong aka Barbie uit bordeel: ‘Ik zat gedwongen in de prostitutie’

Het laatste nieuws wat wij van Samantha de Jong aka Barbie hadden gehoord is dat je haar voor een uurtje kon boeken in een club in Den Haag en dat deze ervaring niet voor herhaling vatbaar is. Schijnt het dus al een paar maanden stil te zijn rondom Samantha en dat heeft een reden. Ze vertelt zelf waarom: "Ik zit al twee maanden in een kliniek en ik hier blijf ik nog vier maanden".

Barbie in gedwongen prostitutie

In weekblad Story doet Samantha na twee maanden haar verhaal. Ze bevestigt dat ze bij een bordeel werkte, maar verklaart dat ze dit nooit vrijwillig heeft gedaan. Aan Story vertelt ze dat ze is gedwongen. Er schijnt inmiddels zelfs een onderzoek gaande te zijn en daarom kon Barbie er niet te veel over vertellen. "Maar het is de politie geweest die mij twee maanden geleden heeft ‘bevrijd’. Daar was ik heel blij mee. Het was voor mij de ommekeer in mijn leven.". Wait what, Barbie zat dus volgens eigen zeggen opgesloten in een bordeel en de politie moest haar bevrijden.

Opgenomen in een kliniek

Samantha heeft zich vervolgens vrijwillig op laten nemen in een kliniek die gespecialiseerd is in verslavings- en traumaproblematiek. "De reden daarvoor was omdat ik niet meer het leven wilde leiden dat ik geleid heb. Ik kon er niet meer tegen, ik zag gedwongen in de prostitutie. Dat was zo erg...”

Zelf beseft Samantha ook dat ze enorm was afgegleden: "Als ik verder was gegaan met dat leventje, was ik er niet meer geweest. Ik kan niet op de details ingaan, want het is een periode waar ik met de buitenwereld nog niet over wil praten. Dat doe ik wel met de hulpverleners hier. Ik zit hier nu twee maanden en ik blijf nog vier maanden.”

Geen drugs meer voor Barbie

In de kliniek heeft Samantha ook afscheid genomen van de pillen, poedertjes en pijpjes die ze slikte, snoof of rookte. "Ik wil nóóit meer drugs gebruiken! En ook de mensen die mij naar de afgrond hebben gebracht wil ik nooit meer zien. Ik ben zo vernederd geweest, dat ik dacht: ik ben niets meer waard. Ik was mezelf zo kwijt. Ik was echt verloren".

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties