Ongeluk in Orlando: Jongen (14) valt uit 'Freefall tower' attractie en sterft

Ongeluk in Orlando: Jongen (14) valt uit 'Freefall tower' attractie en sterft

Een gruwelijk ongeluk in een attractiepark in de Amerikaanse staat Florida. Een 14-jarige jongen is uit een zogeheten 'freefall tower' attractie gevallen en kwam met een enorme smak op de grond terecht. Het slachtoffer is enige tijd later overleden aan zijn verwondingen.

De 14-jarige Amerikaan nam gisteren plaats in de pas geopende Orlando Free Fall attractie. Dit is een spectaculaire attractie waarin bezoekers met een vrije val van 131 meter neer beneden storten. Volgens pretpark ICON Park gaat het om 's werelds hoogste vrijstaande drop-toren' waarin bezoekers een maximum snelheid van 120 kilometer per uur bereiken.

Beelden van het ongeluk gaan rond op social media en daarop is ook te zien dat medewerkers van het pretpark geschokt reageren en vragen aan elkaar of de jongen zijn veiligheidsbeugels wel om had. Of dat zo is moet het onderzoek uitwijzen. De ouders van de jongen stonden naar verluidt beneden en hebben alles zien gebeuren.

Ook in Europa is de Fabrikant van de Orlando Free Fall actief. Pretparken in de buurt met een freefall tower van Funtime zijn Wiener Prater in Oostenrijk, Hansa-Park en Eifelpark in Duitsland, Parc Spirou en Nigloland in Frankrijk en Kongeparken in Noorwegen.

Ongeluk in Orlando: Jongen (14) valt uit 'Freefall tower' attractie en sterft
Op het plaatje klikken voor de video die rond gaat op social media. Let op schokkende beelden.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties