Ondertussen op Truckshow Ulrum: Weddenschap blote bips op koppelschotel zitten

Ondertussen op Truckshow Ulrum: Weddenschap blote bips op koppelschotel zitten

Een koppelschotel heet dus die schotelvormige plaat, voorzien van een wigvormige sleuf, die op het chassis van een vrachtauto is geplaatst en als functie heeft om een oplegger aan te koppelen.

De oplegger is voorzien van een plaat met daarop een pen die men kingpin noemt. Door met de truck achteruit onder de oplegger te rijden, wordt de kingpin via de sleuf in de koppelschotel gevoerd waarna een veiligheidspal de kingpin borgt zodat de trekker de oplegger kan voortbewegen.

De oplegger ligt, zoals de naam al doet vermoeden, op de koppelschotel, waarbij de kingpin het scharnierpunt vormt tussen trekker en oplegger. Om het scharnieren soepel te laten verlopen wordt de koppelschotel voorzien van een laag vet. Dit moest vroeger handmatig gedaan worden, maar tegenwoordig zorgt de vetpomp van het automatisch smeersysteem hiervoor.

Vooral dat laatste is even handig om te weten, want we nemen je nu mee naar de Truckshow in het Groningse Ulrum die op 18 juni werd gehouden. Daar ging iemand 100 euro rijker naar huis en wel met het winnen van een weddenschap. En deze weddenschap was met de blote bips op de koppelschoten zitten. We twijfelen, maar denken dat de beelden een tikkie gewaagd zijn. Via WhatsApp (06 590 590 72).

Ondertussen op Truckshow Ulrum: Weddenschap blote bips op koppelschotel zitten
Even op het plaatje klikken om de beelden te bekijken.
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties