Ondertussen in Ter Apel: Man treft 2 asielzoekers aan in zijn camper

Ondertussen in Ter Apel: Man treft 2 asielzoekers aan in zijn camper

In Nederland maken we ons graag druk om van alles en veelal zijn dat dingen die misschien niet belangrijk zijn of die op de verkeerde manier van bovenaf worden gecommuniceerd. We noemen een Ter Apel, waar in de nacht van dinsdag op woensdag een recordaantal van zevenhonderd asielzoekers buiten hebben geslapen.

Het betekent trouwens niet dat er voor deze zevenhonderd mensen geen opvangplek was, maar sommige mensen kiezen er zelf voor om buiten te gaan slapen. Mensen hebben verschillende redenen om in Ter Apel te blijven hangen, want dit is de plek waar de asielketen begint in Nederland.

Zo moet elke asielzoeker die in Nederland aankomt naar dit Groningse dorp en daar de aanmeldprocedure doorlopen. Na hun aanmelding krijgen asielzoekers een plek in een asielzoekerscentrum. Daar wachten ze af of ze een verblijfsvergunning krijgen of het land uit moeten.

De volgorde waarin asielzoekers aan de beurt komen is niet altijd duidelijk, dat is ook een reden voor mensen om in Ter Apel te blijven rondhangen. Zo krijgen kinderen of alleenstaanden voorrang, waardoor mensen ook het gevoel krijgen dat ze in Ter Apel moeten blijven.

Vandaag ook droevig nieuws, want in de sporthal bij het aanmeldcentrum is een drie maanden oude baby overleden. De doodsoorzaak moet nog worden onderzocht. Alle aspecten die mogelijk een rol hebben gespeeld bij het overlijden worden onderzocht. Zo worden onder meer de beschikbare zorg en de leefomstandigheden onder de loep genomen. Daarnaast wordt bekeken of het kind al andere gezondheidsproblemen had.

Ook gaan er vandaag beelden rond van de eigenaar van een camper die twee asielzoekers aantrof in zijn camper. De eigenaar van de camper blijft er nog vrij rustig onder.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties