Ondertussen in De Lier: Politie grijpt in bij intocht Sint, KOZP bekogeld met eieren en vuurwerk

Ondertussen in De Lier: Politie grijpt in bij intocht Sint, KOZP bekogeld met eieren en vuurwerk

En zo zijn de gezellige dagen rondom het kinderfeestje Sinterklaas weer aangebroken. En dat is weer ouderwets gezellig met Kick Out Zwarte Piet-demonstranten die wilden protesteren bij de intocht in het Zuid-Hollandse dorp De Lier, waar de demonstranten werden bekogeld met eieren en vuurwerk.

Kick Out Zwarte Piet (KOZP) protesteert bij de intocht van Sinterklaas tegen het uiterlijk van de pieten. Een deel van de pieten is volledig zwart geschminkt. Een ander deel ziet er met roetvegen ook nog te donker uit, vindt KOZP. De actiegroep arriveerde kort voor 13.30 uur per bus in De Lier, met veel politie in de buurt.

De politie heeft mensen die vuurwerk gooiden naar de demonstranten verdreven. Agenten met schilden en wapenstokken probeerden kort daarvoor ook al de twee groepen uit elkaar te houden.

Het was de hele dag al onrustig in De Lier. In de ochtend bleken politiecamera's te zijn bespoten met purschuim. Daarom werden eerder op de dag al vier mensen aangehouden. De politie wist de camera's nog vóór de intocht schoon te krijgen. Ook werden voertuigen met hooibalen, giertanks en containers aangetroffen op een parkeerplaats. De gemeente was bang dat ze zouden worden ingezet bij tegenacties.

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland, waar De Lier onder valt, heeft een noodbevel uitgevaardigd voor het gebied. Daarmee kunnen autoriteiten strenger optreden tegen relschoppers dan volgens de gewone wet mag. Ze kunnen bijvoorbeeld plekken ontruimen, straten afsluiten en samenscholingen verbieden. (Thumbnail via)

Sinterklaasrellen in De Lier

Meer beelden

Mensen weer boos op boze agent...

Politiecamera's voor Sintintocht bespoten met purschuim

Bender is er ook bij in De Lier

Politie grijpt in na gooien zwaar vuurwerk bij intocht Sinterklaas De Lier

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties