Omstanders leggen neerstortend vliegtuig vast waar Wagner-baas Prigozhin in zou zitten

Omstanders leggen neerstortend vliegtuig vast waar Wagner-baas Prigozhin in zou zitten

Zo, nog even brekend nieuws op woensdagavond 23 augustus. Wagner Group-baas Yevgeny Prigozhin is mogelijk omgekomen bij een vliegtuigongeluk in Rusland. Dezelfde Prigozhin die in juni met zijn huurlingenleger in opstand kwam tegen de Russische overheid.

Het vliegtuig is neergestort in de regio Tver, ten noorden van Moskou. Volgens de passagierslijst waren er tien mensen aan boord. Drie van hen waren bemanningsleden van het vliegtuig. Geen van de inzittenden heeft het overleefd.

De Russische luchtvaartautoriteit bevestigt dat Prigozhin op de passagierslijst van het vliegtuig stond en heeft een onderzoek geopend. Inmiddels zijn acht lichamen gevonden. Onduidelijk is of daar ook het lichaam van Prigozhin bij is. De Russische overheid heeft zijn dood nog niet bevestigd.

Het is nogNog onbekend is hoe het vliegtuig heeft kunnen neerstorten. Het gaat om een toestel van Embraer, een Braziliaanse vliegtuigbouwer. Het Russische ministerie van Noodsituaties meldt dat het vliegtuig onderweg was van Moskou naar Sint-Petersburg.

De Wagner Group van Prigozhin kwam eind juni korte tijd in opstand tegen de Russische legerleiding. De huurlingen namen een legerbasis in Rostov aan de Don in en rukten op naar Moskou. De opmars stopte na bemiddeling van de Belarussische president Alexander Lukashenko.

De Russische president Vladimir Poetin sprak van hoogverraad. Prigozhin week kort uit naar Belarus, maar volgens internationale media was hij daarna nog vaak in Rusland en onlangs in Afrika. Omstanders hebben gefilmd hoe het toestel naar beneden kwam uit de lucht.

Update: Wagner Group-leider Yevgeny Prigozhin is woensdag omgekomen bij een vliegtuigcrash in Rusland. Dat meldt een Telegram-kanaal gelinkt aan Wagner. De Russische luchtvaartautoriteit bevestigt dat Prigozhin aan boord was, net als Wagner-commandant Dmitry Utkin. Rusland heeft Prigozhins dood nog niet bevestigd.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties