Nederlands kind gewond geraakt bij mesaanval op speelplaats in Franse Annecy

Nederlands kind gewond geraakt bij mesaanval op speelplaats in Franse Annecy

De Franse justitie heeft donderdagmiddag op een persconferentie gemeld dat onder de gewonden van de mesaanval op een speelplaats in de Franse plaats Annecy ook een Nederlands kind gewond is geraakt.

Het is onduidelijk hoe het precies met het kind gaat, net als met de rest van de slachtoffers van deze aanval. Bij de aanval raakten vier kinderen en twee volwassenen gewond. Het jongste kind is 22 maanden. Sommige kinderen zijn er ernstig aan toe. Een van de volwassenen raakte lichtgewond.

De aanval vond rond donderdag om 9.45 uur plaats. In het park aan het Meer van Annecy waren op dat moment meerdere schoolklassen aanwezig.

De dader is een 31-jarige Syrische vluchteling. Hij vroeg tien jaar geleden asiel aan in Zweden. Later vroeg hij ook asiel aan in Frankrijk, maar dat land wees de aanvraag af vanwege de aanvraag in Zweden. Dat meldde de Franse premier Élisabeth Borne, die ook bij de persconferentie was.

Het motief van de man is nog niet bekend. Volgens de aanklager is er geen bewijs dat het om een terroristische daad gaat. De man heeft volgens justitie geen crimineel of psychiatrisch verleden.

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties