Met een vliegtuigje landen op een helipad op een 7 sterren hotel in Dubai

Met een vliegtuigje landen op een helipad op een 7 sterren hotel  in Dubai

Op 22 oktober 2022 kwam het nieuws naar buiten dat de man die Red Bull groot gemaakt heeft was overleden. Dietrich Mateschitz behaalde een leeftijd respectabele leeftijd van 78 jaar. Na het overlijden van zo'n marketing gigant is het altijd de vraag of een merk als Red Bull dan overeind blijft.

Het antwoord lijkt op een volmondige ja. Maak kennis met de Poolse piloot Luke Czepiela. Deze gast is onderdeel van het Red Bull Air Race team en kreeg een uitdaging op zijn bordje. Kun je met een vliegtuigje landen op het helikopterplatform van het zevensterrenhotel Burj Al Arab Jumeirah te Dubai?

Het antwoord is nee, want het helipad van dit 56 verdiepingen tellende hotel heeft een diameter van 27 meter. Daar kan een vliegtuigje niet op landen. Kortste landingsbaan in de wereld ligt op het eiland Saba en is slechts 400 meter lang op Juancho E. Yrausquin Airport.

Dus deed Red Bull wat je mag verwachten van Red Bull en heeft wat aanpassingen aan een vliegtuigje gemaakt om het toch voor elkaar te krijgen. Niet zonder slag of stoot, maar geflikt is het. Bizar!

Meer meer meer 

Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties