Man uit Meppel trekt Brandhout grap slecht en stuurt advocaat af op carnavalsvereniging

Man uit Meppel trekt Brandhout grap slecht en stuurt advocaat af op carnavalsvereniging

Je hebt afgelopen week flink kunnen lachen om de grap can carnavalsvereniging de Turftrappers, want ze hadden een oproep op Facebook geplaatst dat ze een partij gratis brandhout over hadden en deze opgehaald kon worden bij een bouwhandel. Alleen kregen de mensen die waren gekomen met hun auto met aanhanger geen stukken brandhout mee, maar een doosje lucifers.

Bijna iedereen nam de grap sportief op, behalve Marcel uit Meppel. Deze man stuurde de carnavalsvereniging uit Slagharen namelijk een rekening van 529 euro. Hij vindt het een slechte grap, terwijl de vereniging zijn rekening weer een grap vindt.

Marcel reed ook met zijn aanhanger naar Slagharen om daar gratis brandhout op te halen, maar eenmaal daar kreeg hij van De Turftrappers een doosje lucifers in zijn hand gedrukt. De zuurpruim kan er niet om lachen en heeft zelfs een advocaat in de arm genomen om de grappenmakers terug te betalen.

Volgens civiel recht advocaat Ronald William Hoevers maakt de Meppeler niet heel veel kans. "Als je zo'n advertentie ziet, moet je je achter je oren krabben", zegt Hoevers tegen RTV Oost. "Je moet toch beseffen dat sommige dingen nou eenmaal niet gratis zijn."

Marcel hoorde van het afhalen van gratis brandhout van een kennis uit Friesland. "Diegene had het financieel moeilijk en huurde mij in." En zo begon de reis vanuit het Friese Blesdijke naar Slagharen. Een rit van 128 kilometer, zo staat op zijn factuur.

Eenmaal in Slagharen werd Marcel begroet door leden van de carnavalsvereniging die hem lucifers gaven. "Wij zeiden: hier zitten gevolgen aan vast. Ze vonden het belachelijk, lachten wat en zeiden dat we moesten doorrijden."

Betalen is geen optie voor de carnavalsvereniging. "Tuurlijk niet", zegt Stephen Schlepers, Prins Carnaval. "Er stond 'gratis brandhout', wat het dan precies is, is juist de gein.". Kortom, nog meer lachen om deze hilarische gratis brandhout grap.

De oproep gratis brandhout af te halen

Man uit Meppel trekt Brandhout grap slecht en stuurt advocaat af op carnavalsvereniging
Lees meer over:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties Bekijk alle reacties